Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ...

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ.Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζεται η έκρηξη των κρουσμάτων κοροναϊού, με την Ελλάδα να σημειώνει σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ..  Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ δίνει 286 νέες μολύνσεις, οι 10 εκ των οποίων εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες. Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρουσίασε αύξηση (+21%) σε σχέση με την εβδομάδα 25-31/10/21. 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.. Nikos Xaftouras.Πάμε για τραγωδία από την νέα εισβολή της Πανδημίας.... Το νοσοκομείο στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει... ξεπεράσαμε κάθε ταβάνι... Πάνω από 100 ασθενείς covid σήμερα.. νοσηλεύονται στις 4 κλινικές covid συν 8 στην ΜΕΘ... Αύριο μεθαύριο μπορεί να αγγίξουν τους 150... Πως θα αντιμετωπισθεί η πάθηση τους ? με έναν ειδικό παθολόγο και δύο ειδικευόμενους για 100 και 150 ασθενείς... είναι αδύνατο και τραγικό αυτό που συμβαίνει.. Πως θα αντιμετωπισθούν οι ασθενείς αυτοί δίχως οξυγόνο? Οι εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μας έχουν καταρρεύσει... Ο πόλεμο ς δίχως στρατιώτες και πολεμοφόδια είναι χαμένος πριν καλά καλά αρχίσει.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ.. Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου. Άννα Βίσση, Νατάσα Θεοδωρίδου, Στέλιος και Άγγελος Διονυσίου, αλλά και ο Πέτρος Ιακωβίδης είναι τα ονόματα, που θα φιλοξενήσει η πόλη, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου για τις γιορτές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ..  

ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τη μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, δεν συγχρωτιζόμαστε  και εμβολιαζόμαστε γιατί είναι η μεγάλη ασφάλεια. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα. Ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις. Είμαστε σε επαφή μαζί του. Η τελική απόφαση είναι του Δημάρχου δεν νομίζω ότι θέλουμε να παρέμβουμε. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα όχι μόνο σε εκδηλώσεις,  αλλά στην καθημερινότητα Ακόμη είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο. Θα δούμε επιδημιολογικά δεδομένα και θα δούμε εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι...

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ.Όταν έχουμε τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία είναι πολύ άσχημα και δείχνουν μια δυναμική να γίνουν χειρότερα ακόμα, αποτρέπεις συναθροίσεις ανθρώπων όχι μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς και γι’ αυτό πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα η απόφαση για ακύρωση των παρελάσεων. Η εκτίμησή μας , ως Ιατρικός Σύλλογος είναι ότι εάν τυχόν υπάρξουν τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα και μάλιστα χειρότερα δεν θα πρέπει να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις διότι είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε έκρηξη περιστατικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: