Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Η κακοκαιρία «Αθηνά προκάλεσε καταστροφές σε Ανήλιο, Μακρυράχη, Πουρί και Ζαγορά.

Η κακοκαιρία «Αθηνά»  με βροχές και καταιγίδες για τέταρτη διαδοχική ημέρα σήμερα και με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 έως το απόγευμα τις Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες, ξεπερνά τα 700 χιλιοστά (τα 473 στις 9/10 και έως το απόγευμα σήμερα), ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας. 


Καταστροφές σε δρόμους, υποδομές, δίκτυα, κτίσματα κ.α., προκάλεσε η κακοκαιρία "Αθηνά" στο Πήλιο και ιδιαίτερα στις περιοχές Ανήλιο, Μακρυράχη, Πουρί και Ζαγορά.

Τεράστιες ποσότητες νερού παρέσυραν χώματα, βράχους, βλάστηση κ.α., κλείνοντας δρόμους ενώ σε πολλά σημεία υποχώρησαν υποστρώματα στο δημοτικό οδικό δίκυο με συνέπεια δρόμοι σε κάποια σημεία να γίνουν αδιάβατοι μέσα στα χωριά ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπέστη ζημιές κατοικία στη Μακρυράχη από κατολίσθηση βράχου.


Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν το δρόμο Βένετο - Κεραμίδι από κατολισθήσεις σε τρία σημεία, ομοίως και σε Προμύρι, Λύρη, Κατηγιώργη.

Τα σοβαράτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ανήλιο και Μακρυράχη στο δημοτικό οδικό δίκτυο ενώ το επαρχιακό δίκτυο είναι λειτουργικό σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: