Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ... Όσα ισχύουν από 14 Μαΐου για μετακινήσεις...

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.. Tα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2489. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 70. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 707. «Φλέγεται» η Αττική καθώς από τα 2.489 νέα κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ οι 1.063 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας καταγράφηκαν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ άλλα δύο εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων.. 
Άρση lockdown: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι ειδικοί εισηγούνται Απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου. Οι μετακινήσεις προς την ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με ελεύθερη διέλευση από τα διόδια και απλά θα γίνεται σύσταση για self test. Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα. τη Σαλαμίνα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 00:30
Ανοίγουν τα Μουσεία
Καταργούνται τα SMS στο 13033 και το 13032
Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις
Το λιανεμπόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον κανόνα ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά, αν και καταργούνται τα μέτρα του click away και του click in a shop.

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, θα γίνει στις 17/5, Οι θερινοί κινηματογράφοι ανοίγουν στις 21/5, ενώ οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι (συναυλίες κλπ) θα γίνει στις 28/5.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Αρχίζει  η εφαρμογή στη χώρα μας του «Πράσινου» Πιστοποιητικού, για τα ταξίδια από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά. Για να ταξιδέψει κάποιος στα νησιά, θα χρειαστεί είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε PCR τεστ 72 ωρών, ή Rapid Test 24 ωρών ή Self Test 24 ωρών. Επίσης θα απαιτείται βεβαίωση νόσησης.

Οι ειδικοί για την λειτουργία των γυμναστηρίων εισηγούνται να γίνει στις 31/5 με επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης 

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών. Από το εν λόγω μέτρο εξαιρούνται τα νησιά της Λευκάδας της Σαλαμίνας και της Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: