Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Μάχη έξω από τα δικαστήρια του Βόλου – Συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τον φονιά της Μακρινίτσας

 Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση του μακελάρη της Μακρινίτσας από τα Δικαστήρια του Βόλου, μετά την απολογία του στον Ανακριτή. Λίγα λεπτά μετά τις 4 χθες το απόγευμα πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων συνοδεία αστυνομικών και οι συγκεντρωμένοι, που περίμεναν από το πρωί, προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ακολούθησε “μάχη σώμα με σώμα” των αστυνομικών με το οργισμένο πλήθος, που φώναζε και καταριόταν τον δολοφόνο. Oι συγκεντρωμένοι συγγενείς και φίλοι των παιδιών εκτόξευσαν μπουκάλια και νεράντζια προς την “κλούβα” των αστυνομικών. Η πλατεία Ελευθερίας πλημμύρισε από δυνατές φωνές με τους πολίτες να απειλούν όλοι μαζί τον δράστη και να τον εξυβρίζουν. Οταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον βάλουν στο μεταγωγικό όχημα με ασφάλεια, πολίτες ακολούθησαν την κλούβα προσπαθώντας να της κόψουν τον δρόμο. 
Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και η σύντροφος του αδικοχαμένου Γιώργου, η οποία 
 συντετριμμένη κρατιόταν από τα κάγκελα των δικαστηρίων αλλά τελικά δεν άντεξε συναισθηματικά. Κατέρρευσε και αναγκάστηκε να καθίσει στη μέση του δρόμου.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος και θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.  Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη απώθηση της μητέρας των δύο παιδιών, οπλοφορία και οπλοχρησία.  Ο φερόμενος δράστης του φονικού της Μακρινίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στον ανακριτή όσα είχε αναφέρει και στην αρχική του κατάθεση. Ότι δηλαδή δεν θυμόταν τι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι σκότωσε τα δύο παιδιά και το έμαθε από τους αστυνομικούς, ενώ θυμόταν μόνο να τους σπρώχνει για να μπορέσει να δει το παιδί του.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Δημήτρης Βούλγαρης, υπέβαλε αίτημα να διεξαχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το οποίο έγινε δεκτό.

ΙΓΝΑΤΙΟΣ... Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου λειτούργησε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά την Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Στο κήρυγμά του ο αναφέρθηκε στα γεγονότα που συγκλόνισαν την τοπική μας κοινωνία και το Πανελλήνιο, τις τελευταίες ημέρες, που δεν χωρούν στο νου και στη λογική: «αναρωτιόμαστε, πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να φθάνει σε μια τέτοια κατάσταση, πόσο έχει απαξιωθεί η ανθρώπινη ζωή, πώς χύνεται αίμα τόσο εύκολα, χωρίς την παραμικρή δικαιολογία; Πώς το αντέχει αυτό η ανθρώπινη συνείδηση;». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η συνείδηση είναι μια έμφυτη δύναμη, που υπάρχει μέσα μας και υποδεικνύει ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό, αυτή που επαινεί, όταν ενεργούμε το καλό και εξεγείρεται, όταν οι πράξεις μας προσβάλλουν την ίδια την ανθρώπινη ιδιότητα. Είναι η φωνή του Θεού στην ψυχή του κάθε ανθρώπου. Η συνείδηση χάνει το νόημά της, όταν ο άνθρωπος παραδίδεται στα πάθη. Γι’ αυτό, εύλογα αναρωτιέται κανείς, τί αξία έχει να διασωθεί η σωματική υγεία, όταν έχει χαθεί η ισορροπία της συνειδήσεως, που αμαυρώνεται εξ αιτίας της αμαρτίας; Σήμερα, απευθυνθήκαμε στην Παναγία και την ονομάσαμε «λουτήρα» της συνειδήσεως, Αυτή που μπορεί να ξεπλύνει την συνείδηση και να την επαναφέρει σε ισορροπία. Αυτό συμβαίνει, γιατί η Παναγία είναι η Μητέρα Εκείνου που ενηνθρώπησε, για να σώσει τον άνθρωπο και να χαρίσει σε όλους καθαρή και αγία συνείδηση, τον οδοδείκτη του καλού και του αγαθού. Ο Χριστός ήλθε για να αποπλύνει τις αμαρτίες μας, είναι ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας, αποκάλυψε την αλήθεια του Θεού, που έγινε ο ασφαλής δρόμος της συνειδήσεώς μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: