Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.. Όλες οι εξελίξεις!!!

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να βρίσκεται πια σε δραματική κατάσταση λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται, καθώς βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ο ΕΟΔΥ χθες, Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ.  Την ίδια ώρα μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 630 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό 56 άτομα. Στη Μαγνησία καταγράφηκαν 32 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα δύο εντοπίζονται στις Σποράδες.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ.. Έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έδωσε διορία 48 ωρών για να βρεθούν 200 εθελοντές γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Αν δεν συμπληρωθεί αυτός ο αριθμός, είπε ο κ. Κικίλιας, τότε θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό την επίταξη γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

ΚΕΡΑΜΕΩΣ.. Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση της σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στα σχολεία. Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, διευκρίνισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. Σχετικά με τα τάμπλετ, δήλωσε πως μέσα στις επόμενες μέρες θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές..

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ... Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική περιγράφει ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και γενικός γραμματέας του σωματείου, κ. Σπύρος Αδαμόπουλος, χωρίς να μασάει τα λόγια του. Δεδομένου ότι ήδη έχει αρχίσει η επιλογή ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ, κυρίως όσον αφορά τα ηλικιακά κριτήρια και την ώρα αναμονής, ο έμπειρος γιατρός επισημαίνει πως η κορύφωση της κρίσης θα πρέπει να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Ξεκαθαρίζεται δηλαδή πως, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το ΕΣΥ στην Αττική τα επόμενα 24ωρα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ασκούμενες πιέσεις... 

ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ.Η προγραμματισμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την Τετάρτη ακυρώνεται, η επιτροπή θα εισηγηθεί την Παρασκευή στην κυβέρνηση και την ίδια ημέρα θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές, χωρίς βέβαια να είναι κάτι επιβεβαιωμένο, η Επιτροπή εξετάζοντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να εισηγηθεί για τα εξής: 

  • Άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου,
  • Επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 21:00, αντί για 19:00 που ισχύει έως σήμερα,
  • Τέλος στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, 
  • Άνοιγμα λιανεμπορίου πιθανόν την 29η Μαρτίου, αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης προγραμματίζεται για τον Απρίλιο, αναλόγως των δεδομένων που θα επικρατήσουν έως τότε.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ.. Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, εκφράζει σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και σημειώνει.. Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, αλλά και στο θεμελιώδες δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελεύθερη μετακίνηση, το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού θα συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Και θα επιταχύνει τη διαδικασία επανόδου της ζωής όλων μας στην κανονικότητα.. 

ΚΟΥΡΕΤΑΣ... Ο καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στον 98.4 , περιγράφει το πώς έχουμε περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο στη διαχείριση της πανδημίας, από την ανυπαρξία στρατηγικής και σοβαρής επιδημιολογικής επιτήρησης, με αποτέλεσμα να συζητάμε σήμερα για πλήρες άνοιγμα , την ώρα που η διασπορά , οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται θεαματικά .

AstraZeneca...  «Σε αυτή τη φάση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερσταθμίζουν τους κινδύνους, και συνιστά συνέχιση των εμβολιασμών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: