Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός..Φωνές για ένα νέο ολικό lockdown!!!

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ.. Χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.151 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα, αριθμός μικρότερος από τα 1.261 που καταγράφηκαν την προηγούμενη ημέρα.  Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 246 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 27 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Όλο και πληθαίνουν οι φωνές για ένα νέο ολικό lockdown, την ώρα που φαίνεται πως η κατάσταση στην Αττική αλλά και την Θεσσαλονίκη χειροτερεύει. Το ολικό lockdown είναι το δραστικότερο (και το τελευταίο) μέτρο της κυβέρνησης προκειμένου να ανακόψει την πορεία του ιού.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ.. Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ δίνει 29 νέα κρούσματα κορωνοϊού, το ένα εκ των οποίων εντοπίζεται στις Βόρειες Σποράδες. Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.. Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού από τις 19 Οκτωβρίου έως σήμερα ανέρχεται στους 142.  Στο μεταξύ σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 61 ασθενείς. Ειδικότερα τρεις ασθενείς ηλικίας 58,61 και 62 ετών νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, τρεις ασθενείς ηλικίας 73, 79 και 81 ετών νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid, ενώ 31 ασθενείς βρίσκονται στην Α κλινική κορωνοϊού και 24 στη Β’ κλινική. Τέλος, τα θετικά κρούσματα σε τρόφιμους του ξενώνα Φιλύρα αυξήθηκαν σε οκτώ, καθώς το τεστ ενός υπόπτου περιστατικού ήταν τελικά θετικό. Και οι οκτώ τρόφιμοι βρίσκονται σε περιορισμό.

ΤΣΙΟΡΔΑΣ.Φορώντας διπλή μάσκα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προειδοποίησε ότι αν επικρατήσουν στην Ελλάδα οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού μπορεί να έχουμε πρόβλημα στις αρχές Μαρτίου. «Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή» τόνισε ακόμα, λέγοντας ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών. Επίσης, δεν έκρυψε τη μεγάλη ανησυχία του και για την Αχαΐα και το Λασίθι. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει» τονίζοντας: «Είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο»

ΣΥΨΑΣ.. Ο ιός επελαύνει, προειδοποίησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων «Πρέπει να ληφθούν άμεσα, ακαριαία και έντονα μέτρα. Δεν πρέπει να το αφήσουμε άλλο» είπε χαρακτηριστικά. Η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» με το κόκκινο, ενώ Πάτρα, Ανδραβίδα, Λασίθι και Χαλκίδα μπήκαν στο «κόκκινο», είπε, σημειώνοντας ότι «πλέον το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, καθώς έχουν πάψει να είναι προστατευμένα από τον ιό».

ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ.. Κλείσιμο των σχολείων τώρα προτείνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο, θέλοντας να πιστεύουμε ότι αυτό το οποίο συμβαίνει δεν συμβαίνει, πρέπει να γίνει επιστροφή στην τηλεκπαίδευση. Στη συνέχεια χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν. Ως ασθενής στην ανάρρωση ο ίδιος, είπε ότι «και ο διάκος με τη μετάλλαξη πίστευε πως ‘καθάρισε’ αλλά ο ιός είναι εδώ», αναφερόμενος στην κληρικό που διαγνώστηκε με την αφρικανική μετάλλαξη, λίγο καιρό αφού είχε νοσήσει από τον κοροναϊό.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ.. Η κατάσταση στην Αθήνα μάς προβληματίζει. Οι νοσηλείες αυξάνονται στα νοσοκομεία αναφοράς. Προέχει η υγεία και έπειτα τα υπόλοιπα. Για κανέναν δεν είναι εύκολη η κατάσταση, όμως πρέπει να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, πρέπει να προσέξουμε για τις οικογένειές μας. Τα εμβόλια είναι εδώ. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε περισσότερες δόσεις καθώς εγκρίνονται κι άλλα εμβόλια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, παρά την κούραση των 12 μηνών, ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας και χάνονται ζωές. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, το πρώτο μέλημα όλης της κοινωνίας είναι να προστατεύσουμε αλλήλους, τους μεγάλους σε ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας. Η δημόσια υγεία είναι πέρα και πάνω απ' όλα

ΣΥΡΙΖΑ.. Δεν πήραν απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την ενημέρωση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από τους κ.κ Κικίλια, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα και Τσιόδρα για την πανδημία αλλά και το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα μας.  Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην επιτροπή “βομβάρδισαν” με ερωτήσεις τον επικεφαλής της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, λέγοντας ότι οι ερωτήσεις προς τους υπουργούς μπορούν να γίνουν και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Όμως σύμφωνα με την Κουμουνδούρου για πρώτη φορά στα χρονικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα πρόσωπα που είχαν κληθεί να απαντήσουν δεν το έπραξαν κι αρκέστηκαν στις αρχικές τοποθετήσεις τους. Το ίδιο συνέβη και με τον καθηγητή Τσιόδρα που δέχτηκε τα περισσότερα ερωτήματα, κι έτσι τον λόγο έλαβε μόνο ο υπουργός Υγείας που απέφυγε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: