Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πρωταθλητές Ελλάδος.. Ορειβάτες.. Γιατροί.. Αύριο Κυριακή 21/2 στις 10 πεζοπορία στη Μακρινίτσα!!!

Επιστρέφει στα μονοπάτια της Μακρινίτσας ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας, ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες συνελήφθη ως διοργανωτής πεζοπορίας άνω των τριών ατόμων στο Πήλιο, τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επιβολής ποινικών κυρώσεων για παράβαση του νόμου περί μετάδοσης ασθενειών.

Η πανελλήνια προβολή, που έλαβε η περιπέτεια του Κ. Παλάντζα, έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία πρωταθλητών Ελλάδας, ορειβατών, αθλητών από πάρα πολλά αθλήματα, αλλά και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, αύριο Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί και μετά, θα γίνει επανάληψη της ατομικής πεζοπορίας στη Μακρινίτσα. «Ετσι θα δουν όλοι ποιο ήταν το έγκλημα που κάναμε και που έστειλε, όχι εμένα, αλλά τον αθλητισμό ολόκληρο στα δικαστήρια. Δεν θα έχει 9ωρη διάρκεια, αλλά μόνο μίας ώρας, ώστε να αποκτήσει συμβολικό χαρακτήρα και προβολή από τα ΜΜΕ, που καλούμε να έρθουν, ώστε να καλύψουν το γεγονός», αναφέρει ο Κ. Παλάντζας.

Το «παρών» θα δώσουν και θα κάνουν την ατομική τους διαδρομή κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου, αλλά και γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, που είναι άλλωστε και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου.

Η ατομική πεζοπορία δεν έχει διοργανωτή και παρακαλώ τις αρχές να έρθουν, ώστε να ελέγξουν τη σωστή εφαρμογή των κανόνων. Αν θεωρήσουν ότι και πάλι διαπράττεται παράβαση, ας γίνουμε παγκοσμίως γνωστοί μέσω της σύλληψης πρωταθλητών Ελλάδας, κορυφαίων ορειβατών, αθλητών και γιατρών αναφέρει ο Κ. Παλάντζας.. 

Ο ίδιος με ανακοίνωσή του την οποία ευχαριστεί για τη συμπαράσταση τα εκατοντάδες σωματεία όλου του αθλητικού χώρου της Ελλάδας, τους χιλιάδες αθλητές και πολίτες που προσφέρθηκαν ακόμη και να συμβάλλουν οικονομικά για την κάλυψη του ποσού.

«Το ποσό του προστίμου των 5.000 ευρώ, με ένα μόνο ναι, θα είχε υπερκαλυφθεί. Το ζητούμενο βέβαια, δεν είναι η πληρωμή προστίμων που οδηγούν τον αθλητισμό σε συλλήψεις και κατηγορούμενο τον ίδιο τον αθλητισμό, όχι εμένα, στα δικαστήρια. Η δικαίωση ήρθε από την πρώτη στιγμή από όλους σας ηθικά. Θα έρθει και θεσμικά», εκτιμά ο κ. Παλάντζας ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: