Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.. ΠΑΡΑΤΣΗ lockdown ... Αρχίζουν τα ραντεβού για ΕΜΒΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ... Στις σχολικές αίθουσες δημοτικών και νηπιαγωγείων από σήμερα και πάλι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και των μέτρων που είχαν ληφθεί για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού, επιστρέφουν από σήμερα σχεδόν 12.500 μαθητές στη Μαγνησία. Σχεδόν 1.375 οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, με κλιμακωτή προσέλευση, όπως και η αποχώρηση, σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας Στο μεταξύ, αρνητικά και τα 316 rapid tests σε εκπαιδευτικούς, που διενήργησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε Βόλο και Σκιάθο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ lockdown ... Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας.   Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες ανέφερε ο κύριος Σύψας. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν υπάρξει επιδημιολογική έκρηξη να κλείσουν ξανά τα σχολεία. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σημείωσε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας ότι μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα.

ΕΜΒΟΛΙΑ... Ανοίγει σήμερα Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κορωνοϊού καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα κάνουν το εμβόλιο περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: