Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.. Για άνοιγμα καταστημάτων Κυριακή.. Για καταγγελίες Μπέου... Για τέλη από καταστηματάρχες παραλίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ... Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζοντας την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου της πόλης θεωρεί ότι η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την τελευταία υπουργική απόφαση δεν συνεισφέρει στην αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεν αποτελεί μέτρο στήριξης των ΜμΕ ούτε και μέτρο κατά της πανδημίας.  “Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ο φόβος και η ανασφάλεια ενός ακόμη γενικού απαγορευτικού, όμως οι ιθύνοντες οφείλουν να λάβουν υπόψη τους ότι η μικρομεσαία επιχείρηση τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των καταναλωτών σε αντίθεση με τις μεγάλες αλυσίδες που οι μεγάλες ουρές αποτελούν αιτία συγχρωτισμού και κανείς δεν μεριμνά για την εξάλειψη του φαινομένου. Από τη δική μας θέση η μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να στηρίξει μια ακόμη μέρα «λειτουργίας», καταργώντας μάλιστα την κυριακάτικη αργία και συμβάλλοντας στην παγίωση και των 52 Κυριακών. Τα λειτουργικά έξοδα των Κυριακών προστίθενται στα ήδη επιβαρυμένα έξοδα των προηγούμενων μηνών, που καμιά επιστρεπτέα δεν μπορεί να καλύψει. Τέλος, το μέτρο αυτό δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως θα εξασφαλίσει την προστασία της δημόσια υγείας, όταν αποτελεί ακόμη μια αφορμή για άσκοπη μετακίνηση”, αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.. Το Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας και Σποράδων του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με σημερινή ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στέκεται αλληλέγγυο στους συναδέλφους του και δηλώνει απερίφραστα ότι οι υπάλληλοι  της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων που συμμετέχουν στους περιβαλλοντικούς ελέγχους εργάζονται προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών του Βόλου, διενεργούν ελέγχους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και γνώμονά τους έχουν την προστασία του περιβάλλοντος στην καταπολέμηση της αέριας ρύπανσης, καθώς και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους διαμένουν στην πόλη του Βόλου.  Επιπρόσθετα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου σχετικά με την πλημμελή τήρηση των καθηκόντων των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αέρια ρύπανση. Ο δήμαρχος Βόλου, που λίγο καιρό πριν αρνούνταν την ίδια την ύπαρξη αυτής καθεαυτής της αέριας ρύπανσης στην πόλη που διοικεί, κατήγγειλε δημοσίως ότι υπάλληλοι της Περιφέρειας χρηματίζονται κι έχουν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος («απόκτηση εξοχικών») από την πλημμελή τήρηση των καθηκόντων τους προς όφελος των βιομηχανιών.   Θεωρούμε τις καταγγελίες αβάσιμες, ανυπόστατες και κακοήθεις και στηρίζουμε τους  συναδέλφους μας στο δύσκολο έργο που επιτελούν. Απαιτούμε δε από την Περιφερειακή Αρχή να εκκινήσει την νομική διαδικασία υπεράσπισης της υπηρεσιακής τιμής των συναδέλφων μας απέναντι σε τέτοιες αήθεις καταγγελίες, ιδίως απ’ τη στιγμή που δημοσίως έχει δηλώσει ότι αυτοί επιτελούν με κάθε νομιμότητα τα καθήκοντά τους, για τα οποία οι συνάδελφοι ούτως ή άλλως εντέλλονται εδώ και δέκα χρόνια από την ίδια ταύτη Περιφερειακή Αρχή.  Σε κάθε περίπτωση, είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει τις απαντήσεις που όλοι μας προσδοκούμε».

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ... Τελεσίγραφο Οργανισμού Λιμένος Βόλου σε καταστηματάρχες της παραλίας, που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη για τη χρήση χώρων ζώνης λιμένα για το 2020, όταν τους πέντε από τους 12 μήνες οι επιχειρήσεις τους παρέμειναν κλειστές λόγω lockdown και τους υπόλοιπους υπολειτουργούσαν. Κλειστά με κυβερνητική εντολή μαγαζιά καλούνται να πληρώσουν τα τέλη, σε διαφορετική περίπτωση τα χρέη τους θα βεβαιωθούν στην εφορία, ενώ υπάλληλοι εμφανίστηκαν προκλητικοί απέναντι σε επαγγελματίες τους οποίους κάλεσαν να καταβάλουν τις οφειλές τους από την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν! Ο Ο.Λ.Β. δεν έχει χάσει ούτε ευρώ τόσα χρόνια από τις επιχειρήσεις. Και σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, με τα μαγαζιά της παραλίας να είναι κλειστά, δεν κάνει ούτε μία κίνηση καλής θέλησης να μας βοηθήσει. Δεν τους νοιάζει τίποτα. Εκείνοι πήραν επιδότηση για τις μειώσεις των εσόδων τους. Και έφθασαν να μας πουν να δώσουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή για να τους πληρώσουμε τα τέλη. Είμαστε αγανακτισμένοι. Το ζητούμενο είναι ότι δεν καταφέραμε να είμαστε όλοι μαζί οι επαγγελματίες. Κάποιοι φοβήθηκαν, άλλοι υπέκυψαν και προχώρησαν ακόμη και παίρνοντας δανεικά στην πληρωμή των τελών. Είναι απαράδεκτοι», έλεγαν αγανακτισμένοι επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: