Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

΄΄ΛΕΑΝΔΡΟΣ΄΄ Τρίτο κύμα κακοκαιρίας..

ΕΛΛΑΔΑ.. Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία »Λέανδρος» με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις χιονοπτώσεις ακόμα και στη Αττική, ενώ ένα νέο, τρίτο, κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» από τη Δευτέρα. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων. Το κύμα αυτό θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα.. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.. Εν τω μεταξύ, από τις 05.45 το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση). Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ.. Με χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες το πέρασμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» από την Μαγνησία.  Χιονοπτώσεις σημειώνονται στο Πήλιο, σε περιοχές του Δήμου Αλμυρού και του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου το κρύο είναι τσουχτερό και κατά διαστήματα πέφτει χιονόνερο. Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στο ανατολικό Πήλιο και το ύψος του χιονιού στα Χάνια φτάνει τα 15 εκατοστά. Επίσης, χιονίζει στο Κεραμίδι και Βένετο, καθώς και στην Οθρυ, σε Κωφούς και Κοκκωτούς του Δήμου Αλμυρού.  Το οδικό δίκτυο σε όλο τον Νομό είναι ανοικτό.

ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΕΗ.. Σε συνθήκες ψύχους και χωρίς ρεύμα έμειναν εκατοντάδες νοικοκυριά από τις 8 έως τις 9:20 το βράδυ στις περιοχές του Αναύρου και του Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ που εντοπίζεται στην περιοχή του Νοσοκομείου.
Οι κάτοικοι έμειναν χωρίς θέρμανση καθώς δεν δούλευαν οι καυστήρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις βλάβες που μπορεί να έχουν υποστεί από την κατακόρυφη πτώση της τάσης του ρεύματος. Στο κέντρο σημειώθηκαν αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος, αναβόσβηναν τα φώτα και οι ηλεκτρικές συσκευές και ενεργοποιήθηκαν οι συναγερμοί σε καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: