Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΚΟΝΤΡΑ ΖΕΤΑΣ... ΜΠΕΟΥ.. ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ για το Δικαστικό Μέγαρο

 ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ..«είμαστε στο μηδέν για το Δικαστικό Μέγαρο καθώς δεν προκρίθηκε η πρόταση της Στέγης Ανηλίκων. Το προηγούμενο οικόπεδο κρίθηκε ακατάλληλο. Η πρόβλεψη αφορά την κεντρικότητα του οικοπέδου. Έγινε προσπάθεια να βρεθεί άλλο οικόπεδο, αλλά απ’ όσο ξέρω έχει δυνατότητα ανέγερσης 2.700 τμ.. Το υπάρχον μέγαρο είναι 2.900 τμ! Άρα το παλιό είναι μεγαλύτερο. Και στο νέο οικόπεδο λείπει το στοιχείο της κεντρικότητας και δεν ανήκει καν στον Δήμο Βόλου, αλλά έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρέπει να επανέλθει στον Δήμο και είναι μία μεγάλη διαδικασία».

ΜΠΕΟΣ... «Λυπάμαι πολύ που κάποιοι από αυτούς, που έχουν σηκώσει το χαλί και δρουν υπόγεια, κάποια στιγμή ήταν –να μην πω φίλοι είναι βαριά κουβέντα- γνωστοί και συνομιλητές και έχουμε πιει και καφέ. Βολιώτες είναι που είναι είτε Βουλευτές, είτε δικηγόροι, είτε δικαστικοί λειτουργοί. Έχει καμία σχέση το Δικαστικό Μέγαρο με προσωπικά συμφέροντα του Αχιλλέα Μπέου; Αντίθετα, εγώ μεταφέρω ανησυχίες κι ένα κλίμα που υπάρχει στην πόλη.
Ενώ όλα συμφωνήθηκαν, ξαφνικά αυτό το οικόπεδο ανήκει σε μια εταιρεία. Κάναμε τις διαβουλεύσεις, ήταν σύμφωνοι οι εργαζόμενοι των δικαστηρίων. Ξαφνικά διαπιστώσαμε κι έτσι είναι αποτυπωμένο και στο ΦΕΚ ότι είναι χαρακτηρισμένο ΕΠΑ, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων που είναι ανενεργή εδώ και χρόνια. Η ΕΠΑ ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Θα κάνει η πρόεδρος της ΕΠΑ κόντρα στον Υπουργό και στον Υφυπουργό. Ποια είσαι εσύ; Όμως όταν από πίσω είναι οι Μαυρογιαλούροι, που κάποιοι στην πλάτη της πόλης θέλουν να παίξουν συμφέροντα; Και δεν ντρέπονται; Έρχομαι εγώ ως δημοτική αρχή και έχω μιλήσει με τον Υπουργό, τον Γεν. Γραμματέα και λέω ότι έχω ένα άλλο οικόπεδο, όχι 8 στρέμματα, αλλά 4.5-5 στρέμματα στον περιφερειακό. Κι αρχίζουν τώρα είναι μικρό, το άλλο, το παρα άλλο.. για τρέλα!. Τώρα μιλάμε για πραγματικούς ξεφτίλες. Νομίζουν ότι θα δώσω άδεια σ’ αυτό το κτήριο σε οτιδήποτε αίτημα γίνει ή να πέσουν χρήματα του ελληνικού λαού για να φτιαχτεί αυτό το αχούρι;
Είναι γελασμένοι. Επειδή η διαδικασία στην Ελλάδα είναι χρονοβόρα, ενώ υπάρχει η έγκριση από τον ίδιο τον Υπουργό, μας έβαλε μετά από πιέσεις δικές μου και οι μισοί βουλευτές είναι στο υπέρ κι άλλοι στο κατά, γιατί είναι φίλοι με τον Στρατηγόπουλο. Για τρέλα μιλάμε! Ντροπή! Μπήκαμε στο πρόγραμμα να εκπονηθεί το έργο μαζί με την Λαμία με 100% χρηματοδότηση και όλα λυμένα και φέρνουμε αντιρρήσεις. Δεν ντρέπεστε ρε;
Να γίνει ένα καινούργιο Δικαστικό Μέγαρο, να γίνουν θέσεις εργασίας , να πέσουν εκατομμύρια στην πόλη. Οι εργαζόμενοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι…πας στην τουαλέτα και μυρίζει σαν τα ουρητήρια της Ομόνοιας. Και πάτε εκεί μέσα και κάνετε δικηγορία, λειτούργημα, ξεφτίλες θα σας πω και δεν θέλω καμία επαφή μαζί μας.
Να έχουν φιλήσει άνθρωποι κατουρημένες ποδιές να είναι όλα έτοιμα και ξαφνικά να κάνετε υπομονομεύσεις κάτω από το τραπέζι. Για ποια συμφέροντα; Ένα είναι το συμφέρον, η εξέλιξη της πόλης. Σταματήστε όλα αυτά, δεν θα πάρετε κανένα κύπελλο . Τα ίδια κάνατε και με το Πανθεσσαλικό, αλλά θα περάσει είτε θέλετε, είτε όχι. Αρκετά! Άντε μην κατέβω βουλευτής και πάρω όλους τους σταυρούς.
Και οι έξι πρέπει να είναι μια μπουνιά για τα συμφέροντα της πόλης. Δεν τους έβγαλε ο λαός για να κάνουν κόντρες. Πήγαν πιάσαν μία στη Λάρισα μια φίλη τους στην ΕΠΑ και λέει όχι δεν υπογράφω; Έπρεπε να ήμουν εγώ Υπουργός να δω εάν δεν υπογράφεις. Ποια είσαι εσύ που αποφασίζεις για το μέλλον της πόλης;»..

ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΒ.... «Καθημερινά από τη θέση μου αυτή μιθριδατίζω την ανοησία και έχω αποκτήσει μια ιδιότυπη ανοσία, σ’ αυτή..  Υπάρχει μια πολύ θλιβερή παρουσία του συγκεκριμένου τοπικού παράγοντα, που αντί να επιλέξει το αυτονόητο, δηλαδή να αποδεχτεί ότι υπήρχε μια άστοχη επιλογή, που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, επέλεξε το προσφιλές γι’ αυτόν, μέσω ενός παραληρήματος, να φαντασιώνεται ανύπαρκτους εχθρούς και φυσικά να διοργανώνει μια θεατρική κινηματογραφική παράσταση, μεταξύ κραυγών, ψιθύρων και υποδείξεων, στο πρότυπο του εχθρού του λαού. Εγώ εχθρός του λαού δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Είμαστε σε μια πόλη που οι κάτοικοι ξέρουν ποιος είναι ο καθένας μας, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι θορυβώδεις τουρίστες που έρχονται και πωλούν Βολιωτοσύνη και ο καθένας μπορεί να καταλάβει σ’ αυτή την ιστορία, ποιος από την αρχή είχε πει τα πράγματα με το όνομά τους υπεύθυνα και ποιος απλά πωλούσε παραμύθια. Είμαι ξεκάθαρος ότι όρισα προβληματική τη συγκεκριμένη πρόταση, όχι γιατί είχα το κληρονομικό χάρισμα, αλλά γιατί η πρόταση του Δήμου έχει δομικές αδυναμίες και αυτές οι αδυναμίες δεν διαπιστώθηκαν το 2020 με το έγγραφο της υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήταν γνωστές από αντίστοιχο έγγραφο της μη καταλληλότητας από το 2016. Το να είμαστε δογματικοί στο εδώ ή στο αλλού, νομίζω ότι είναι ένα στρατηγικό σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση, επειδή εγώ ενεργώ θεσμικά, θα σεβαστώ την επιλογή του υπουργείου Δικαιοσύνης για το ζήτημα της χωροθέτησης. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει οι προτάσεις να είναι σοβαρές, επεξεργασμένες, να έχουν τα στοιχεία και τις προδιαγραφές της νομοθεσίας για τα Δικαστικά Μέγαρα», 

Δεν υπάρχουν σχόλια: