Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ιγνάτιος... Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης δεν είναι αποδεκτές.

«Οι ανακοινώσεις για την παρουσία εξαιρετικά περιορισμένου αριθμό πιστών στις Εκκλησίες ανήμερα των Χριστουγέννων δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές». Αυτό δήλωσε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. «Θα περιμένουμε, πλέον, την απόφαση της Δ.Ι.Σ., γιατί μόνο αυτή μας δεσμεύει, ουσιαστικώς και εκκλησιαστικώς. Ζητήσαμε το μέτρο, τη χρυσή τομή. Οι αποφάσεις, αν ισχύσουν όπως ανακοινώθηκαν, δεν συνιστούν μέτρο και χρυσή τομή. Άρα, θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. και ανάλογα θα πράξουμε. Σίγουρα, όμως, με όλα τα μέτρα και με κάθε προφύλαξη, ώστε κανείς να μην ασθενήσει, επειδή θα εκκλησιαστεί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, τα Θεοφάνεια και τις υπόλοιπες ημέρες. Ξέρουμε να χειριστούμε τα πράγματα. Το έχουμε ξανακάνει και νομίζω ότι θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, γιατί έτσι πρέπει, με απόλυτη, βεβαίως, ασφάλεια για τους ανθρώπους. Πάντοτε μιλούσα και μιλώ για την ενότητα και για την ανάγκη να παραμείνουμε κοινωνία συγκροτημένη. Άρα, αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα πρέπει να αναλογιστούν τί αναλαμβάνουν ως ευθύνη και τί πρέπει να κάνουν. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμη περιθώριο να βρούμε το μέτρο, τη χρυσή τομή και ελπίζω ότι εν τέλει θα τη βρούμε όλοι μαζί». Ο Μητροπολίτης τόνισε, επίσης, ότι «πολλές φορές στη ζωή μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακραίες αντιλήψεις και απόψεις. Οι Χριστιανοί, με διακριτικότητα στεκόμαστε, λαμβάνουμε μέτρα και ευθύνες. Πρέπει, όμως, ν’ αποφευχθούν ακραίες καταστάσεις από την Πολιτεία, απ’ αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Γι’ αυτό, η διάκριση και η εύρεση της χρυσής τομής είναι πιο αναγκαία από ποτέ, για να γιορτάσουμε Χριστούγεννα..
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
Συνεχίζεται η δραματική πίεση που ασκεί η πανδημία του Covid-19 στη χώρα μας και το σύστημα Υγείας της, καθώς τα νούμερα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε υψηλά επίπεδα. Χθες Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.395 νέα κρούσματα 583 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 102 νέοι θάνατοι.. 
ΜΑΓΝΗΣΙΑ. Συνολικά 23 νέα κρούσματα Covid -19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ηπειρωτική Μαγνησία. Τα 4 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων στο Γηροκομείο Βόλου. Πρόκειται για εργαζόμενους του ιδρύματος που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό.  Επίσης, καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19 στην περιοχή της Σκιάθου.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ.. Σε χρόνο ρεκόρ οργανώθηκε ο χώρος στο ισόγειο της νέας πτέρυγας για να γίνονται οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19, μόλις η Ελλάδα παραλάβει τα εμβόλια και ανάψει το πράσινο φως για τη διάθεσή τους στους πολίτες.. Σε πρώτη φάση οι εμβολιασμοί θα αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό, διότι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να «θωρακιστούν» απέναντι στον ιό.
Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι αν σε δεύτερο βαθμό στο Νοσοκομείο θα γίνουν εμβολιασμοί και στον γενικό πληθυσμό. Συγκροτήθηκε και η «ομάδα κρούσης» γιατρών και νοσηλευτών, που θα επιβλέπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: