Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Μειώθηκαν κρούσματα, νεκροί και διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 85 καταγεγραμμένους θανάτους λόγω του κορωνοϊού στη χώρα. Επιπλέον, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες ανέρχονται σε 1044. ενώ 600 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τις περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά με βάση τα νέα στοιχεία ανέφερε μεταξύ άλλων στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς .  Όπως ο ίδιος ανέφερε αυτές είναι η Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, το Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη. Επανέλαβε πως φέτος οι γιορτές θα είναι διαφορετικές , ενώ τόνισε πως οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων δεν επιτρέπονται όσο ισχύουν τα μέτρα. «Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους σοβαρότητα, απαιτούν από όλους προσήλωση στον στόχο και στο αποτέλεσμα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοί του είναι ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Όλοι εμείς της Πολιτικής Προστασίας το ξέρουμε και συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα, αδιαφορώντας για δημοσιεύματα και αναφορές που απλά επιχειρούν να προκαλέσουν εσωστρέφεια και δυσπιστία στους πολίτες για τα πραγματικά δεδομένα αυτής της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης ».

Στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ δίνει 44 νέα κρούσματα, τα 10 από τα οποία εντοπίζονται στις Βόρειες Σποράδες. Εργαζόμενοι με θετικό τεστ επέστρεψαν για εργασία στο Νοσοκομείο του Βόλου, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων. Πρόκειται για τρεις εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς και αυτό συνέβη γιατί ο ΕΟΔΥ στις οδηγίες του αναφέρει, ότι εφόσον γίνει επαναληπτικό τεστ και αυτό είναι θετικό παραμένουν σε καραντίνα και  επιστρέφουν στην εργασία τους στις 20 ημέρες , εφόσον τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν έχουν συμπτώματα, χωρίς να επαναλάβουν το τεστ. 

Σε εκπομπή της κρατικής ιταλικής τηλεόρασης (RAI) τοποθετήθηκε σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ο γνωστός Ιταλός ανοσολόγος  και υπεύθυνος του τμήματος ανοσολογίας της πολυκλινικής «Ουμπέρτο 1» του πανεπιστημίου της Ρώμης , Λα Σαπιέντσα, καθηγητής Φραντσέσκο Λε Φόκε... «Τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο θα έρθουν τα μονοκλωνικά αντισώματα, για την καταπολέμηση του Covid-19. Υπάρχει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο “New England Journal of Medicine”  που αποδεικνύει πως  μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες της θεραπείας με αντισώματα ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται και οι ασθενείς αισθάνονται πολύ καλύτερα. Η βιοτεχνολογία μείωσε πολύ τον χρόνο που απαιτείται για την παρασκευή ενός εμβολίου, και αυτό είναι πολύ σημαντικό και θεμελιώδες. Τρία λοιπόν από αυτά τα εμβόλια μας έρχονται τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια ακολουθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: