Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΩΙΟΣ... Νέο θλιβερό ρεκόρ θανάτων... Σκληρότερα μέτρα για όλη την Ελλάδα

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ... Νέο ρεκόρ με 43 νεκρούς από τον κορωνοϊό σημειώθηκε χθες Τετάρτη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, ρεκόρ σημειώθηκε και στους ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ με 297, ενώ τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι 2752.  Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε σε καραντίνα, καθώς Συνοδικός Ιεράρχης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.  Σημειώνεται ότι πριν από πέντε ημέρες είχαν λήξει οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι υποβλήθηκαν σε rapid test που είναι αρνητικά.  Παράλληλα ο μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε χτες από νοσοκομείο, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων νοσεί με ελαφρά συμπτώματα και βρίσκεται σπίτι του.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ... Στη Μαγνησία  από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού καταγράφηκαν 93 νέα κρούσματα  κορωνοϊού σε ένα 24ωρο. Τα 10 κρούσματα, προέκυψαν από ιχνηλάτηση και αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ 83 ακόμη εξετάστηκαν μετά από εκδήλωση συμπτωμάτων. Συγκεκριμένα,  65 σε ιδιωτικά εργαστήρια και 18  στο Νοσοκομείο Βόλου. Το Νοσοκομείο του Βόλου μέτρησε χθες τέσσερις νεκρούς. Το πρωϊ κατέληξαν μια 42χρονη και ένας 53χρονος και το μεσημέρι ένας 75χρονος και μια 87χρονη, της οποίας πέθανε προχθές και ο σύζυγος από κορωνοϊό, ο οποίος επίσης νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο...  Δύο κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στα μαγειρεία του Νοσοκομείου Βόλου και ένας εργαζόμενος τέθηκε σε καραντίνα. Συνολικά στο “Αχιλλοπούλειο” έχουν νοσήσει από κορωνοϊό 13 άτομα του προσωπικού, καθώς και αρκετοί γιατροί.  Την ίδια ώρα «θερίζει» ο κορωνοϊός σε εργοστάσια σε Βόλο, Βελεστίνο και Αλμυρό.. Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού είτε σε μαθητές είτε σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία τάξεων, τμημάτων ή και ολόκληρων σχολείων. Όλες οι αναστολές ισχύουν για 14 ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ... Σκληρότερα μέτρα για όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.  Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 13/11 για όλη τη χώρα απαγορεύεται μεταξύ 9-5 το πρωί η μετακίνηση. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και μετακίνησης του κατοικιδίου. Επίσης, απαγορεύεται κυνήγι και ψάρεμα, ενώ αυστηροποιείται η τηλεργασία. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες καταστάσεις που να αποδεικνύουν ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό προαναγγέλλοντας αυστηροποίηση των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: