Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου περνά από σήμερα 3 Νοεμβρίου και η Μαγνησία

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ... Δεκαεπτά νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στον Βόλο ενώ νέα κρούσμα εντοπίστηκε στη Σκιάθο. Τα κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν: τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και δυο στο Νοσοκομείο Βόλου. Τα 12 κρούσματα εξεταστήκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και έξι στο Νοσοκομείο Βόλου.  Στη Σκιάθο, καταγράφηκε ένα κρούσματα που εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού κατόπιν επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα άλλης περιοχής. 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

 1) Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, . Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας. 

2) Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ.  Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας. 

3)  Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

4) Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων. 

5) Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας. 

6)Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. 

7)Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. 

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού. Διατηρείται η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.   Σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων SMS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: