Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Σφοδρή κακοκαιρία με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, αφού, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των μετεωρολογικών μοντέλων, κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα την Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, το χαλάζι, τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Μάλιστα δεν αποκλείεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ προς το απόγευμα θα επηρεαστούν η Στερεά, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, κατά τόπους η Κρήτη (με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα), οι Κυκλάδες, η Θεσσαλία και οι Σποράδες. Προς τις βραδινές ώρες και μέσα στην Πέμπτη θα επηρεαστούν πρόσκαιρα η Χαλκιδική, το ανατολικό Αιγαίο και η βορειοανατολική χώρα.

Δεν αποκλείεται να σχηματιστούν υδροστρόβιλοι ή ανεμοστρόβιλοι, ειδικά στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα παράλια της Κρήτης, τις Κυκλάδες, την Εύβοια και το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, την κακοκαιρία αυτή θα διαδεχτεί έντονη ψυχρή εισβολή από την Κυριακή.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.
Καλούνται οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα στους τομείς της αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

Να ακολουθούν τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.

Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068,6947608862 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Δεν υπάρχουν σχόλια: