Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τραγωδία στον Αλμυρό: 40χρονος πυροσβέστης έπεσε νεκρός εν ώρα εργασίας

Τραγωδία χθες το μεσημέρι στον Αλμυρό. Ένας πυροσβέστης ηλικίας 40 ετών έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια πλύσης του οδοστρώματος στον περιφερειακό δρόμο του Αλμυρού. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δεσποτόπουλο από τον Πλάτανο Αλμυρού.. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες, έκαναν πλύση στο οδόστρωμα κοντά στις εργατικές πολυκατοικίες Αλμυρού, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 40χρονος πυροσβέστης που χειρίζονταν την μάνικα έπεσε αναίσθητος.  

Από ανθρώπους που ήταν παρόντες την ώρα του τραγικού συμβάντος, αναφέρεται ότι ο εκλιπών 40χρονος πυροσβέστης Γεώργιος Δεσποτόπουλος ζαλίστηκε (προφανώς λιποθύμησε) και έπεσε, κατά τη διαδικασία πλύσης οδοστρώματος. Υπήρξε αιμορραγία στο πίσω μέρος του κεφαλιού προφανώς από την πτώση. Παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, ο άτυχος πυροσβέστης δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, ενώ στο σημείο κλήθηκε αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, που διαπίστωσε τον θάνατό του, όπως και η Αστυνομία, που απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και παρήγγειλε νεκροψία νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του. 

Ερωτηθείς σχετικά, ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που είδαν αρχικά το φως της δημοσιότητας, δεν επιβεβαιώνουν ότι προηγήθηκε χτύπημα της μάνικας πριν την πτώση του πυροσβέστη στο οδόστρωμα, ενώ οι συνθήκες θανάτου του εξετάζονται και ερευνώνται, εν αναμονή και της ιατροδικαστικής εξέτασης, που ενδεχομένως θα γίνει σήμερα Πέμπτη ή την Παρασκευή, λόγω του τεστ Covid 19, που πρέπει να γίνει πριν τη μεταφορά στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Ανάρτηση για τον θάνατο του 40χρονου πυροσβέστη στον Αλμυρό έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα του το Πυροσβεστικό Σώμα.. Όπως αναφέρει «σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια πλύσης οδοστρώματος στις εργατικές κατοικίες Αλμυρού Βόλου, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Δεσποτόπουλος Γεώργιος του Κωνσταντίνου, ετών 40, έχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Γεννήθηκε το 1980, υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εποχικός Πυροσβέστης και έλαβε την ιδιότητα του ΠΠΥ τον Μάιο του 2020. Ήταν άγαμος και υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα της Π.Υ. Βόλου. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Μήνυμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος

«Ανείπωτη είναι η θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του αγαπητού συναδέλφου Δεσποτόπουλου Γεώργιου εν ώρα υπηρεσίας. Κάθε φορά που το Πυροσβεστικό Σώμα χάνει ένα από τα παιδιά του, τα λόγια στερεύουν και η λύπη μοιάζει απερίγραπτη. Σύσσωμη η Πυροσβεστική οικογένεια θρηνεί για την απροσδόκητη και αιφνιδιαστική απώλεια ενός Πυροσβέστη που, κατά την θητεία του στο Πυροσβεστικό Σώμα, υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή με ηρωισμό και αυτοθυσία έχοντας ως μοναδικό του σκοπό την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας.   Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ο ζήλος και η αποφασιστικότητά του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Π.Σ. Στέφανος Κολοκούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: