Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ. Έξαρση κρουσμάτων σε Ελλάδα και Βόλο... Νέα μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ..
 Άλλοι τρεις νεκροί και 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 καταγράφονται στην Ελλάδα, την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός τους είναι 4.477, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες. Τα 1.267 (28,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.218 (49,5%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.
ΒΟΛΟΣ.. Εξι νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο- Θετικοί βρέθηκαν δύο 25χρονοι και άλλα τρεις νεαροί ηλικίας 19, 26 και 28 χρόνων - «Κόλλησε» κορωνοϊό και η σύζυγος του ταχυδρομικού - Μαζικά τεστ σήμερα από τον ΕΟΔΥ στο προσωπικό δύο επιχειρήσεων εστίασης..  Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εκφράζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τσιάμης που ζητά την αγορά μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο του Βόλου.. 
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.. Έκτακτη ενημέρωση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος εμφανίστηκε με μάσκα και ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα.
1) Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην εστίασης από 1η Αυγούστου έως και 31 Αυγούστου
2) Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στις εκκλησίες
3) Από 1η έως 15 Αυγούστου αναστολή επισκεπτηρίων σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία, γηροκομεία
4) Απαγορεύεται η επίσκεψη ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία έως τις 15 Αυγούστου
5) Όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδειών
6) Απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης – Δίνεται η δυνατότητα μετατροπής χρήσης του χώρου σε τραπεζοκαθίσματα
7) Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες και σε άλλα μέρη
8) Παρατείνεται έως τις 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων από Τουρκία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία.
9) Από 1η έως 15 Αυγούστου υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων
10) Επέκταση για όλο τον Αύγουστο της απαγόρευσης των πανηγυριών
11) Επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: