Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Σοβαρά επεισόδια σήμερα στη ΑΓΕΤ

 Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ έξω από την ΑΓΕΤ, όταν έφτασαν χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής σκουπιδιών προς καύση από τον Δήμο Βόλου.
Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Μ. Αλεξάκη περίμενε τους διαδηλωτές στην πύλη του εργοστασίου.
Μια ομάδα  προσπάθησε να πλησιάσει την πύλη και όταν η αστυνομία τους σταμάτησε επιτέθηκε εναντίον τους με μπογιές και έκανε “ντου” στο εργοστάσιο. Οι αστυνομικοί τους κυνήγησαν και τότε οι διαδηλωτές άρχισαν να τους χτυπούν με κοντάρια. Μάλιστα,  χτυπήθηκε και ο ίδιος ο κ. Αλεξάκης που οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο και δυο ακόμη αστυνομικοί. Η αστυνομία πέταξε χημικά και φωτοβολίδες κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια πήρε θέση μπροστά από το εργοστάσιο για να το φρουρήσει, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι παρατάχθηκαν απέναντι. Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μέσα και έξω και έξω από το εργοστάσιο ήταν από όλες τις θεσσαλικές πόλεις, ενώ λιμενικοί φυλούσαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με τη ρίψη χημικών με την αστυνομία να ισχυρίζεται ότι δέχτηκε μολότοφ γι΄αυτό και απάντησε  με δακρυγόνα. Αρκετά άτομα παρουσίασαν προβλήματα αναπνευστικά, υπήρξαν λιποθυμίες  και ειδοποιήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να τα μεταφέρουν κόσμο στο Νοσοκομείο, ενώ ακολούθησαν προσαγωγές διαδηλωτών στην αστυνομία. Οι διαδηλωτές έδωσαν το επόμενο “ραντεβού” στο περιφερειακό συμβούλιο στη Λάρισα που συνεδριάζει την Τρίτη, για να αποφασίσει για το εργοστάσιο srf του δήμου Βόλου.