Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Πορεία στο κέντρο του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στη δημιουργία εργοστασίου srf

Συγκέντρωση και πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf από τον Δήμο Βόλου πραγματοποίησε χθές το βράδυ η ανοιχτή συνέλευση πολιτών.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας και οι πολίτες λάμβαναν το λόγο και κατέθεταν τις προτάσεις τους, με τους υπόλοιπους να αποφασίσουν υπέρ ή κατά αυτών και να αντιπροτείνουν. Μέσα στις προτάσεις ήταν η διεξαγωγή συλλαλητηρίου με αφετηρία το Νοσοκομείο Βόλου και κατάληξη στην ΑΓΕΤ, ήταν η πραγματοποίηση καταλήψεων στο Δημαρχείο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ακούστηκε και η πρόταση για συντονισμό δράσεων και το φθινόπωρο με κινητοποιήσεις και πανεκπαιδευτικές δράσεις.
Συνεχίστηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου όπως στη Δημητριάδος αλλά και τον παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση προς τον Άγιο Κωνσταντίνο.  Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών αλλά και υπέρ των νερών του Πηλίου. Οι πολίτες του Βόλου έδωσαν νέο ραντεβού σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συζητήσουν τα βήματά τους για να αντισταθούν στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής srf από τον Δήμο Βόλου.
Μιλώντας ο κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος επεσήμανε πως ο κόσμος του Βόλου έχει αντιδράσει μαζικά στην καύση απορριμμάτων, συμμετέχοντας  προηγούμενα στα συλλαλητήρια του 2018 και 2017 και στο συλλαλητήριο των νέων. «Ο κόσμος έχει εκφραστεί, αλλά δεν τον ακούνε», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ως προς τη δύναμη που έχουν οι πολίτες να ανατρέψουν τέτοιες πολιτικές πως «Όταν οι πολίτες που δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα με την καύση σκουπιδιών ενωθούν, μπορούν να καταφέρουν πολλά. Όταν θα υπάρχουν έριδες και δούρειοι ίπποι, το μόνο που θα κάνουν είναι να φαγώνονται. Μόνοι τους οι πολίτες όταν συναποφασίζουν αμεσοδημοκρατικά, τότε έχουν φοβερή δύναμη».