Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Κάτω Γατζέα: Από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο η διακοπή κυκλοφορίας αυτοκινήτων

ΚΑΤΩ ΓΑΤΖΕΑ
Από 1ης Ιουνίου θα εφαρμοστεί η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο του οικισμού Κάτω Γατζέας. Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου στις αρχές του μήνα, αποφασίστηκε η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων τα κάτωθι χρονικά διαστήματα:

Καθημερινά από 19:00 ως 01:00, όλες τις Κυριακές και επίσημες αργίες του έτους από 12η μεσημβρινή ως 20:00.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, πρωτεύουσα σημασία για την ασφάλεια των πεζών και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής μελέτης, έχει ο όσο το δυνατό περιορισμός των κυκλοφοριακών φόρτων και της ζήτησης στάθμευσης στην παραλιακή, και ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες.
Η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο του οικισμού Κάτω Γατζέας είναι σε περιοχή εντός των ορίου οικισμού και δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ούτε υπάρχει παρέμβαση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Βόλου – Αργαλαστής.
Τέλος, τονίζεται ότι δεν υπάρχει υφιστάμενη σήμανση στην περιοχή, που να εμποδίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις και οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις υποστηρίζουν την κίνηση Ατόμων Με Αναπηρία (Α.Μ.Ε.Α.).