Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

23 και 24/5 το πανηγύρι της Γορίτσας

Αναβιώνει, μετά την παροδική σιωπή λόγω των απαγορευτικών μέτρων, το πανηγύρι στη Γορίτσα, με το ιστορικό εκκλησάκι να ανοίγει και πάλι τις πύλες για να υποδεχθεί τους πιστούς αύριο Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
 Ο εορτασμός, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά δεδομένα, ήταν ενταγμένος στην εβδομάδα της Διακαινησίμου, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών μετατέθηκε για το Σαββατοκύριακο πριν την απόδοση του Πάσχα. 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, αύριο Σάββατο 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας. Στις 6.30 θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός λόγω της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής και στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός, στο προαύλιο του ναού, όπου θα χοροστατήσει ο π. Μάξιμος Παπαϊωάννου, γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Την Κυριακή 24 Μαΐου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία εντός του ναού, 7 έως 10 το πρωί, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί η παράκληση της Ζωοδόχου Πηγής.
Ειδικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ, θα εξυπηρετήσουν τους προσκυνητές με αφετηρία τον Αναυρο, ενώ στο μεταξύ, ομάδα εθελοντών εργάζεται με πολύ ζήλο, προετοιμάζοντας τον χώρο για την πανήγυρη, με τον π. Γαβριήλ να υπογραμμίζει ότι «ο εθελοντισμός είναι η μεγάλη μας δύναμη και ο κόσμος θέλει να προσφέρει στον ναό της Παναγίας».