Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Διαγωνισμός «Δημιουργούμε στο σπίτι» για τους μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας

Αγαπητέ μας μαθητή, αγαπητή μας μαθήτρια, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με ιδιαίτερη χαρά σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε ένα πρωτότυπο και πολύπτυχο διαγωνισμό με θέμα «Δημιουργούμε στο σπίτι», προκείμενου να αξιοποιήσεις εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο σου και ταυτόχρονα να αναδείξεις τη δημιουργική φύση και τα πολυποίκιλα ταλέντα σου. Καλή Έμπνευση, Καλή Δημιουργία!!!
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα αποστείλει άμεσα, μέσω των σχολείων, Οδηγίες συμμετοχής στους Διαγωνισμούς προς τους Μαθητές και τους Γονείς  με σκοπό την ενασχόληση των μαθητών με τον πολιτισμό, τον ανθρωπισμό και την επιστήμη ακόμη και σ’ αυτές τις μέρες που δε βρίσκονται μέσα στα σχολεία τους.
 Τέλος, εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση των επτά φορέων πολιτισμού, ανθρωπισμού και επιστημοσύνης για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω δράση δια της υποβολής θεμάτων διαγωνισμού, υψηλού πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου για τη συνεισφορά της στην διοργάνωση. Οι επτά φορείς είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, το φιλανθρωπικό Σωματείο «ο Εσταυρωμένος», το Σωματείο Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η ομάδα ρομποτικής TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Γενικές Πληροφορίες για το Διαγωνισμό
Ζητούμενο του διαγωνισμού είναι να ασχοληθείς με ευφάνταστες δημιουργίες, αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, μέσω μιας γκάμας επιλογών, όπως φωτογραφία, αφίσα, σκίτσο, κολλάζ, χειροτεχνία, χειροποίητο αντικείμενο, ποίημα, πεζό, ή ρομποτικό έργο. Σου προτείνονται επτά θεματικές δράσεις από τις οποίες θα επιλέξεις όποια ή όποιες σε ενδιαφέρουν για να συμμετάσχεις ξεδιπλώνοντας το ταλέντο σου. Κάθε δράση έχει προταθεί από ένα φορέα πολιτισμού ή επιστήμης της περιοχής μας.  Το έργο σου ή τα έργα σου θα πρέπει να σταλούν σε ψηφιακή μορφή, αρχείο κειμένου, αρχείο φωτογραφίας ή εικόνας (ανάλογα τη θεματική δράση) μέχρι 10 Μαΐου 2020 στο email ddemagnesias@gmail.com Η τελική αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή εκπαιδευτικών, γονέων και μελών φορέων πολιτισμού. Θα ακολουθήσει βράβευση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ειδικός έπαινος.
Προτείνουμε να προσέξεις: 1. Το ζωγραφικό σου έργο, το χειροτέχνημα, η αφίσα, το σκίτσο, το κολλάζ ή ότι δημιουργήσεις θα πρέπει απαραίτητα να παραπέμπει στο πνεύμα της θεματικής δράσης που επέλεξες. 2. Το έργο σου θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και αυθεντικό. Κατά την αξιολόγηση θα ληφθεί υπόψη η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η καινοτομία της ιδέας/ δημιουργίας/ κατασκευής. 3. Να διακρίνεται για την καλλιτεχνική, σχεδιαστική και τεχνική του αρτιότητα. 4. Η έγκριση συμμετοχής σου να συνοδεύεται οπωσδήποτε από την έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του γονέα-κηδεμόνα σου (επισυνάπτεται υπόδειγμα στο τέλος) Ακολουθούν στο εγχειρίδιο που διαβάζεις αυτή τη στιγμή: 5. Αναφορά στις Θεματικές Δράσεις και Οδηγίες για τη συμμετοχή σου στο διαγωνισμό 6. Περιγραφές των Θεματικών Δράσεων από τους φορείς πολιτισμού ή τους συλλόγους οι οποίοι συνδιοργανώνουν τη δράση «Δημιουργούμε στο Σπίτι». 7. Πρότυπο υπεύθυνης δήλωσης του γονέα σου, για τη συμμετοχή σου στους διαγωνισμούς...