Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Απολύμανση σχολείων στους Δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου

Ο  Δήμος Βόλου και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρούν, για προληπτικούς λόγους, στην απολύμανση όλων των σχολικών διδακτηρίων, που λειτουργούν στα διοικητικά τους όρια, και των κτηρίων, όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ.
 Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλεται να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευθούν, κατά το δυνατόν, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες που είναι οι πιο ευάλωτοι.  Η απολύμανση είναι ένα μέτρο πρόληψης που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο πανικού. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί από τα ειδικά συνεργεία από την Παρασκευή 13 Μαρτίου όπου όλα τα σχολικά διδακτήρια που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου θα είναι κλειστά και η απολύμανση θα συνεχιστεί το Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου.
Στο Δήμο Βόλου  θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε και στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου, που ακολουθεί. Η απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου. Τα ΚΑΠΗ ήδη με κυβερνητική απόφαση έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μέχρι νεοτέρας.