Ένα πολύ φιλόδοξο αλλά και δύσκολο εγχείρημα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι αρτοποιοί του Βόλου, το διήμερο 23-24 Μαΐου, διεκδικώντας το Ρεκόρ Γκίνες, με το παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο που θα παρασκευάσουν, το οποίο πρόκειται να φτάσει σε μήκος τα 1.245 μέτρα.
Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει μέρχι στιγμής η πόλη Βάργκος της Πορτογαλίας με ανάλογο παρασκεύασμα. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αγκαλιάστηκε πανηγυρικά από τους αρτοποιούς είναι να ευχαριστήσουν τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας γενικότερα, διότι προτιμούν το αρτοποιείο της γειτονιάς και ταυτόχρονα, να προβάλουν την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τις τοπικές επιχειρήσεις . Για την παρασκευή του τυρόψωμου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα, όπως αλεύρι από τους Μύλους Λούλη, τυρί από τυροκομεία της Μαγνησίας, όπως και λάδι από τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς. Για τον ποιοτικό έλεγχο έχουν προσκληθεί γνωστοί σεφ, που έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση, αλλά και παρουσιαστές που θα βοηθήσουν στην παρουσίαση του όλου εγχειρήματος. Επίσης, στο Βόλο θα βρεθούν και διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψουν το γεγονός, ενώ θα έρθουν και άνθρωποι των Ρεκόρ Γκίνες από το Λονδίνο. Το μεγαλύτερο σε μήκος παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο θα καλύψει μια μεγάλη ακτίνα, από την είσοδο του λιμανιού, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και θα χρειαστεί η 24ωρη συνεργασία 45 περίπου αρτοποιών, θα ψηθεί σε ειδικό φούρνο που θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τυρόψωμο. Η τελική πρόβα για το όλο εγχείρημα θα γίνει μετά το Πάσχα. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής ψωμιού, που φέτος αναβαθμίζεται, ενώ το διήμερο 22 και 23 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό.
Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει μέρχι στιγμής η πόλη Βάργκος της Πορτογαλίας με ανάλογο παρασκεύασμα. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αγκαλιάστηκε πανηγυρικά από τους αρτοποιούς είναι να ευχαριστήσουν τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας γενικότερα, διότι προτιμούν το αρτοποιείο της γειτονιάς και ταυτόχρονα, να προβάλουν την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τις τοπικές επιχειρήσεις . Για την παρασκευή του τυρόψωμου θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα, όπως αλεύρι από τους Μύλους Λούλη, τυρί από τυροκομεία της Μαγνησίας, όπως και λάδι από τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς. Για τον ποιοτικό έλεγχο έχουν προσκληθεί γνωστοί σεφ, που έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση, αλλά και παρουσιαστές που θα βοηθήσουν στην παρουσίαση του όλου εγχειρήματος. Επίσης, στο Βόλο θα βρεθούν και διεθνή μέσα ενημέρωσης για να καλύψουν το γεγονός, ενώ θα έρθουν και άνθρωποι των Ρεκόρ Γκίνες από το Λονδίνο. Το μεγαλύτερο σε μήκος παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο θα καλύψει μια μεγάλη ακτίνα, από την είσοδο του λιμανιού, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο και θα χρειαστεί η 24ωρη συνεργασία 45 περίπου αρτοποιών, θα ψηθεί σε ειδικό φούρνο που θα βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το τυρόψωμο. Η τελική πρόβα για το όλο εγχείρημα θα γίνει μετά το Πάσχα. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής ψωμιού, που φέτος αναβαθμίζεται, ενώ το διήμερο 22 και 23 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό.