Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΣΥΛΛΟΓΟΣ
Το γεγονός ότι η εκδήλωση των επιστημονικών φορέων για την αέρια ρύπανση στο Βόλο ήταν ένα πρώτο βήμα, ανέφερε, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Ευθύμης Τσάμης. Όπως υποστήριξε «Κάναμε ένα πρώτο βήμα, που είναι πολύ σημαντικό για την πόλη. Βρεθήκαμε επτά φορείς επιστημονικοί και αυτό είναι κατάκτηση.
Δεν σταματάμε εδώ. προσπαθούμε να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο, θέτοντας τα θέματα με ψυχραιμία και με επιστημονικά δεδομένα αναγνωρίζοντας και την πολιτική διάσταση των προβλημάτων, που θα πρέπει να λύσουν τα πολιτικά πρόσωπα. Εμείς θα συνεχίσουμε. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Για μας ο κόσμος ήταν αρκετός, ο σκοπός μας δεν είναι το πόσο θα το παρακολουθήσουν. Εμείς έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Όσοι δεν ήρθαν, είτε επίσημοι είτε απλοί πολίτες χάσανε γιατί θα άκουγαν ψύχραιμες και τεκμηριωμένες φωνές για να έχουν κι εκείνοι ψύχραιμη άποψη». Ο κ. Τσάμης τόνισε ότι δήμος Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι οι αρμόδιοι φορείς για τη διαχείριση και επίλυση του προβλήματος, θα πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες για τη στάση τους και πρόσθεσε πώς όσο δεν δίνουν εξηγήσεις, είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον κόσμο.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΗΜΝΙΟΣ
 «Έχουμε πάρει σοβαρά το ρόλο μας κι ας χλευάζουν μερικοί. Αν δεν υπήρχε η Επιτροπή Πολιτών Βόλου, κανείς δεν θα ένιωθε την ανάγκη, δεν θα ένιωθε την πίεση να τεθεί αντιμέτωπος με το πρόβλημα και να πάρει θέση. Την Επιτροπή Πολιτών, δεν την θέλουν μόνο όσοι έχουν συμφέροντα με την ΑΓΕΤ» ανέφερε ο κ. Λημνιός, ενώ ερωτηθείς για το ότι τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και η δημοτική αρχή Μπέου απουσίαζαν από την εκδήλωση τόνισε « Δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπος ούτε από το δήμο Βόλου, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μάλλον προτίμησαν να πάνε στο ποδόσφαιρο, αυτό είναι σίγουρο, κι όχι μόνο πήγαν, υπέγραφαν κι αυτόγραφα μάλιστα, κάποιες και κάποιοι».