Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Σε κατάληψη κατά της καύσης σκουπιδιών η Περιφερειακή Ενότητα

Σε συμβολική κατάληψη του προαύλειου χώρου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην οδό Ιωλκού, έχουν προχωρήσει από τις 8 το πρωί περισσότερα από 50 μέλη της Επιτροπής Αγώνα και πολίτες που διαμαρτύρονται για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Μέλη της Επιτροπής, ντυμένα με μαύρα κοστούμια και καπέλα παρουσίασαν δρώμενο με πρωτοσέλιδα εικονικών εφημερίδων τα οποία έφεραν διθυραμβικούς τίτλους υπέρ της καύσης. Η Επιτροπή στρέφεται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας θεωρώντας ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο.  Η κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα ολοκληρωθεί στις 7:30 το βράδυ καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συναυλία θα συμμετέχουν: ο Τάσος Κουλούρης με την Χριστίνα Κουλάκου, οι Πασατέμπο και οι Πάλσαρ.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει περισσότερα από 120 μέλη της Επιτροπής Πολιτών και Βολιώτες και όπως η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου απεύθυνε κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια. «Θέλουμε να δούμε όλο τον Βόλο να στηρίζει τον δικαστή από τον οποίο ζητάμε μια πολύ γενναία και δίκαιη απόφαση για όλη την πόλη, για την υγεία και το μέλλον αυτού του τόπου. Δεν μπορεί να έρχονται καραβιές με άγνωστο υλικό τα οποία δεν ξέρουμε από που έρχονται και τι περιέχουν»  Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και ενημερωτικές ενέργειες όπως προβολή ντοκιμαντέρ, ενώ δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της Υπηρεσίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.  Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν στήσει στην είσοδο τραπεζάκι και σερβίρουν καφέ στον κόσμο, ενώ στον χώρο έχει στηθεί επίσης έκθεση με έργα Βολιωτών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Σημειώνεται ότι γύρω από το κτίριο έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας.