Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

22/9: Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζεται σε παγκόσμια κλίμακα η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και ενθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.
Σκοπός, είναι να ευαισθητοποιηθούμε στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και ειδικότερα στούς πεζόδρομους.
Οφείλουμε,  να ακολουθούμε τους κανόνες, να μην παρκάρουμε σε σημεία που ισχύει η απαγόρευση στάθμευσης, να μην κλείνουμε τις ράμπες που προορίζονται για ΑΜΕΑ και τις μητέρες με καρότσι, να μην χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας όπου αυτό δεν χρειάζεται, να διευκολύνουμε την κίνηση των ποδηλάτων  και να σεβόμαστε τους πεζούς. 
ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
 Το ποδηλατικό τμήμα του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου για την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας και την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο την 22/9/2019 διοργανώνει τις παρακάτω δράσεις:

Την Τετάρτη 18/9  στις 17:00 στο πάρκο 

του Αγ. Κωνσταντίνου ενημέρωση 

πολιτών σχετικά με την Ακαδημία 

ποδηλασίας και την ποδηλατική 

τεχνολογία.
Την Παρασκευή 20/9 στις 10:00 στο Πανεπιστήμιο (παραλία) ενημέρωση μαθητών σχετικά με την Ακαδημία ποδηλασίας και την ποδηλατική τεχνολογία.
Την Κυριακή 22/9 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου ενημέρωση πολιτών σχετικά με την Ακαδημία ποδηλασίας και την ποδηλατική τεχνολογία.
Σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου θα γίνουν επισκέψεις στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: