Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

ΚΑΙΡΟΣ

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με έκτακτα δελτία καιρού προειδοποιούν για πολύ υψηλές θερμοκρασίες και συνθήκες καύσωνα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τον χάρτη να βάφεται κόκκινος! Στην χώρα μας η πολλή ζέστη θα είναι αισθητή το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Το θερμόμετρο αναμένεται  να δείξει και 39 βαθμούς στις ευπαθείς περιοχές στην ζέστη. Η ζέστη θα είναι αισθητή και στα νησιά. Ωστόσο από την Δευτέρα, η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει από τα βόρεια. Η πτώση αυτή ωστόσο δεν θα είναι τόσο αισθητή αφού θα υπάρχει και αυξημένη υγρασία με τον δείκτη δυσφορίας να χτυπάει κόκκινο! Την Τρίτη θα είναι πιο αισθητή η πτώση που σε πολλές περιοχές θα φτάσει και τους 7 βαθμούς.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
 Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ 2019-06-23 στον Βόλο. Προβλέπεται ελαφρά νέφωση και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί και έντασης 1 μποφόρ. Τo μεσημέρι προβλέπεται έντονη νέφωση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι  νοτιοανατολικοί και έντασης 1 μποφόρ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 Το Σάββατο, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στους 35 ως 36 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία στους 37 βαθμούς. Την Κυριακή, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φθάνοντας σε αρκετές περιοχές στους 35-37 βαθμούς, ενώ στην πεδιάδα της Θεσσαλίας θα φτάσει τοπικά στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.  

Θα ψηθεί η δυτική Ευρώπη 
Το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ευρώπης ο καιρός θα είναι άστατος. Όμως από την Δευτέρα το θερμόμετρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα δείξει ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου. Θερμές αέριες μάζες από την Βόρεια Αφρική θα βάλουν στον κλίβανο την Μαδρίτη, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο. Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί έως και την Παρασκευή δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: