Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Τα μανιτάρια «γιορτάζουν» στη Μακρυράχη

Η 2η γιορτή μανιταριών και βοτάνων διοργανώνεται στη Μακρυράχη Πηλίου το διήμερο 13 – 14 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης στις 19.00. Ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» διοργανώνει τις διήμερες εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Οι διήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες με εισηγητές τον Βασίλειο Καουνά για τα μανιτάρια και τον Χρήστο Λύκα για τα βότανα, εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση μανιταριών και βοτάνων, επιστροφή και ταυτοποίησή τους.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη τόνισε: «Η γιορτή έχει ως σκοπό να ενημερώσει τον κόσμο για τα βασικά και απαραίτητα μαθήματα μανιταρογνωσίας. Καλούμε όλους να παρευρεθούν σε αυτή την πολύ όμορφη γιορτή που η Περιφέρεια στηρίζει και να μάθουμε όλα τα απαραίτητα για τα μανιτάρια». Μετά την πρώτη επιτυχημένη διήμερη εκδήλωση του 2017, ο σύλλογος συνεχίζει ευελπιστώντας αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να αναδειχθεί η πορεία της Μακρυράχης στο πέρασμα του χρόνου, η ιστορία και ο πολιτισμός της, με σκοπό οι επόμενες γενιές να γνωρίσουν τον τόπο τους, συμβάλλοντας και στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: