Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό στη Μαγνησία

Ανοιξιάτικος καιρός αναμένεται να επικρατήσει την Κυριακή του Πάσχα και τη δεύτερη μέρα στη Μαγνησία, προς μεγάλη ικανοποίηση των εκδρομέων αλλά και όσων επιθυμούν να ψήσουν τον οβελία στην ύπαιθρο ή σε ανοιχτούς χώρους.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» ειδικότερα, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Κυριακή του Πάσχα είναι αμιγώς ανοιξιάτικες, ενώ θα προηγηθεί ένα μάλλον ασταθές διήμερο.
Συγκεκριμένα,  ο καιρός θα είναι καλός σήμερα Μ. Τετάρτη και αύριο Μ. Πέμπτη, με τις θερμοκρασίες να διατηρούνται σε υψηλά, για την εποχή, επίπεδα, αγγίζοντας τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Το πρωί της Μ. Παρασκευής, ωστόσο, θα σημειωθούν λίγες συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώσουν σταδιακά και τις απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις κατά διαστήματα, μέχρι αργά το βράδυ, με πιθανότητα να επαναληφθούν το πρωί του Μ. Σαββάτου.
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά μετά το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου αλλά η θερμοκρασία θα ακολουθήσει πτωτική πορεία και θα κυμανθεί μετά 16 και 18 βαθμών, λόγω των βορείων ανέμων που θα πνέουν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές και τις ημιορεινές περιοχές θα είναι αντίστοιχα σε χαμηλότερα επίπεδα.
Την Κυριακή του Πάσχα, όπως προαναφέρθηκε, ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες συννεφιές στις ορεινές περιοχές, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 18 και 19 βαθμών στον Βόλο και στα πεδινά. Στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν μεταξύ 14 και 15 βαθμών Κελσίου.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, εξάλλου, θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες με την Κυριακή του Πάσχα, οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο και θα κυμανθούν μεταξύ 18 και 19 βαθμών ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ σαφής εικόνα για τις καιρικές συνθήκες που θα σημειωθούν μέχρι την Κυριακή του Θωμά, αναμένεται να υπάρξει στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: