Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Κατέβασε ρολά η ΔΕΥΑΜΒ... Επίθεση Μπέου στη δικαιοσύνη

Η ΔΕΥΑΜΒ οδηγείται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και οι εργαζόμενοι εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Α. Μπέου, που σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε στην πρόεδρο του δικαστηρίου η οποία εξέδωσε απόφαση εις βάρος της επιχείρησης.
Στο μεταξύ, κατατέθηκε και συζητείται σήμερα Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απελευθερωθούν οι καταθέσεις της Επιχείρησης από την δέσμευση στην οποία έχει προχωρήσει η εργολαβική εταιρεία της ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας χρήματα, από έργο που δεν έχει εκτελέσει.
Ο ΜΠΕΟΣ
Ο Α. Μπέος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που κατηγορείται ότι αδράνησε επί δύο χρόνια και είπε ότι κατηγορείται «από εκείνους που ήταν pay roll της ΕΡΓΗΛ», χωρίς ωστόσο να παραθέσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τα λεγόμενά του. Επιτέθηκε στους εργαζόμενους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη. «Αρκετά καταχρεώσατε την εταιρεία και μιλάτε. Άμα έχετε αξιοπρέπεια, θα ήσασταν στη δουλειά σας, αλλά είστε εδώ γιατί πληρώνουν οι μαλάκες», είπε χαρακτηριστικά.Θα βάλουμε τέλος σε μια μονοπωλιακή εταιρεία που χρωστάει 15 εκ ευρώ. Θα παλέψουμε κόντρα στα παπαγαλάκια που έλεγαν ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό», δήλωσε σήμερα ο Αχ. Μπέος, ο οποίος σημείωσε ότι η πρόταση να τεθεί η επιχείρηση σε εκκαθάριση είναι σχέδιο που η δημοτική  αρχή εξετάζει εδώ και καιρό και θα δημιουργηθεί αντιδημαρχία στο Δήμο. Ο Αχ. Μπέος ανέφερε ότι και στις ΠΑΕ εφαρμόζεται το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, προκαλώντας την αντίδραση εργαζόμενης που του είπε ότι μπερδεύει τον δήμο με τις ΠΑΕ.
Ο ΞΗΡΑΚΙΑΣ
 Ο αντιδήμαρχος, επί θητείας Σκοτινιώτη, κ. Ηλίας Ξηρακιάς  διευκρίνισε, για ακόμη μια φορά, σκοτεινά σημεία της υπόθεσης, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν σκάνδαλα, δείχνοντας υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ , που ήταν υπεύθυνοι για την κατασκευή του έργου και την παραλαβή του και δεν το έπραξαν στις ημερομηνίες που εκ νόμου έπρεπε, αλλά και ευθύνες της τωρινής δημοτικής αρχής, η οποία καθυστέρησε εκούσια ή ακούσια να υποβάλλει μήνυση κατά της ΕΡΓΗΛ, ζητώντας πίσω τα εκατομμύρια που εισέπραξε παρανόμως από την ΔΕΥΑΜΒ, με υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα, καθυστέρησε να υποβάλλει την αγωγή της (Ιούλιος 2017) με αποτέλεσμα έως σήμερα να μην έχει εκδοθεί ούτε μια καταδικαστική απόφαση κατά της ΕΡΓΗΛ και υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αχ. Μπέου περί ειδικής εκκαθάρισης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βάιος Ζεμπέογλου δήλωσε:
«Οι εργαζόμενοι θα απευθυνθούν στους νομικούς τους για να επιβεβαιώσουν ή όχι τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας. Θα είμαστε παρόντες και στη συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα και οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές μας».
Απαντώντας στον Αχ. Μπέο που έκανε λόγο για ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων , ο κ. Ζεμπέογλου σημείωσε: «Συνάδελφοι για το θέμα της ΕΡΓΗΛ σύρθηκαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Διώχθηκαν πειθαρχικά και έχουν βγει αποφάσεις. Πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για τις ευθύνες εργαζομένων και όλοι μαζί από εδώ και πέρα να δούμε πως θα διατηρηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ως προς την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της».
Μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπέογλου, θα συνεδριάσει ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ και οι εργαζόμενοι θα συμβουλευτούν τους νομικούς συμβούλους τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου