Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Αύριo επίσκεψη του Προέδρου Δημοκρατίας στό Βόλο. Θά παραστεί σέ εκδηλωσεις για τό ολοκάυτωμα καί τά 10 χρόνια από τόν θάνατο τού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.



Η επίσκεψη του Προέδρου
Αύριο Κυριακή,  θα επισκεφθεί τον Βόλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται για το Ολοκαύτωμα και για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ισραηλιτική Κοινότητα.

Οι εκδηλώσεις γιά τό Ολοκαύτωμα
Πιο συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος), στο Βόλο και στις 11.15 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. Δημητριάδος, στα Μελισσιάτικα Βόλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν στις 10.30 το πρωί, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος- Πλατεία Ρήγα Φεραίου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ακολούθως, στις 11.15 το πρωί, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. Δημητριάδος- Μελισσιάτικα, Άναμμα Κεριών στη Μνήμη των 6.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και στην συνέχεια ομιλίες.
Οι Εκδηλώσεις για τον Χριστόδουλο
Στο μεταξύ, με αφορμή «την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εις Κύριον εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, η Τοπική μας Εκκλησία διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, αναφέρει η Μητρόπολη Δημητριάδος, κατά το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί, (7:30-10:30 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου), και μετά τις 6 το απόγευμα, εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: