Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Επιδείνωση του καιρού στη Μαγνησία

Ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, που εξέδωσε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για πυκνές χιονοπτώσεις, με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα,  και  θυελλώδεις Βόρειους - Βορειοανατολικούς ανέμους 8 και πιθανόν  9 μποφόρ  στο Αιγαίο, σήμερα Σάββατο.
Συστήνεται, κατά συνέπεια,  στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου». Στους  χειμερινούς κολυμβητές, αντίστοιχα,  συστήνεται «να  επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης».
Στη Μαγνησία, ειδικότερα, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν  σε Πήλιο και Οθρυ, ενώ  τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά στην περιοχή μας τό Σάββατο, με έντονες βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν κυρίως στα νότια της Μαγνησίας, όσο  και την Κυριακή.
Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε μονοψήφια νούμερα, 8 με 9 βαθμούς η μέγιστη, ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα αγγίξει τους 10 με 12 βαθμούς.
Την επόμενη εβδομάδα, πάντως, ο καιρός δείχνει σημάδια ανάκαμψης, με τη βελτίωση να είναι ευδιάκριτη κυρίως από τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου