Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ.. Στόπ από Συμβούλιο Επικρατείας. Απόφαση τού Δήμου Βόλου

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από αίτηση 21 κατοίκων και δύο Oργανώσεων, εξέδωσε την με αρ. 350/2017 απόφαση του με την οποία διατάσσει το Δήμο Βόλου να απόσχει από την εκτέλεση της οποιασδήποτε εργασίας για την υλοποίηση της επίμαχης μονοδρομήσεως επί της οδού Καραμπατζάκη,
μέχρι της έκδοσης οριστικής απόφασης επί της εκκρεμμούσης αίτησης ακύρωσης.
Όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα, η αίτηση ακύρωσης των κατοίκων κατά των αποφάσεων του Δήμου Βόλου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του αρ. 152, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2018.
Με την απόφαση αυτή ουσιαστικά τίθεται, έστω και προσωρινά, φραγή στις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του Δήμου Βόλου, για την κατάργηση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας προέβη, έστω και σε αυτό το προσωρινό επίπεδο ελέγχου, σε αυτονόητες επισημάνσεις. 
Από την πλευράς μας οι κάτοικοι εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίηση μας, που έστω μετά από τρείς μήνες έστω σε προσωρινό επίπεδο, υπάρχει μια απόφαση από δικαστική αρχή που διαπιστώνει τις παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες του Δήμου και δίνεται έτσι χρόνος ώστε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσες στις 20/2/2018 με την απαραίτητη ηρεμία, σύνεση και ψυχραιμία. Δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες μας και τον έντιμο αγώνα, για την προστασία του πνεύμονα πρασίνου και ανάσα για την πόλη μας, από τις εμμονικές και αδηφάγες ορέξεις κάποιων που για ένα πείσμα, έχουν διχάσει μια ολόκληρη πόλη, έχουν συκοφαντήσει και έχουν καταδιώξει όσους τόλμησαν να διατυπώσουν την αντίθεση τους.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε κατά πλειοψηφία την απομάκρυνση τμήματος νησίδας στην οδό Παπαδιαμάντη-Φιλαδελφείας-Βυζαντίου, με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να εκφράζουν τις διαφωνίες τους για την παρέμβαση επισημαίνοντας ότι συνδέεται άμεσα με τον σχεδιασμό για τη διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη. «Η νησίδα είναι συνυφασμένη με την Καραμπατζάκη και δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ακόμα και η γενική μελέτη μεταφορών που επικαλείστε, περιλαμβάνει απόσπασμα που δείχνει ότι η πορεία από την Καραμπατζάκη προς την Αλαμάνας είναι κάτι που πρέπει να απορριφθεί», τόνισε ο κ. Γαργάλας. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ιάσονας Αποστολάκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι, παρά την απόφαση του ΣτΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, επιμένει σε ένα έργο χωρίς να διαθέτει μελέτη. «Το μέτρο αυτό θα μειώσει τα ατυχήματα» εκτίμησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης. Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι σύμφωνα με αυτή απορρίπτεται η προσφυγή των κατοίκων και δεν επιτρέπεται στον Δήμο Βόλου να κάνει την όποια εργασία μέχρι να πάρει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Μάλιστα, άφησε αιχμές εναντίον της αντιπολίτευσης για την κατοχή του έγγραφου, από την στιγμή που απευθύνεται, όπως είπε, στην Αποκεντρωμένη και τον δήμαρχο Βόλου. Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση μετά από παρέμβαση στη συζήτηση του Αχ. Μπέου ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε «καραγκιόζη» τον κ. Γαργάλα, σύμφωνα με ισχυρισμό του τελευταίου. «Τι με είπες; Καλό θα ήταν αυτό να μην επαναληφθεί», διεμήνυσε ο Κ. Γαργάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: