Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Στον κόμβο Αερινού βγαίνουν σήμερα οι αγρότες

Στον κόμβο Αερινού βγαίνουν σήμερα οι αγρότες. Αυτό αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Βελεστίνο. Τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν σε πρώτη φάση στις δύο πλευρές του δρόμου και ανάλογα με τη συμμετοχή, θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.
«Καλούμε όλους τους συναδέλφους σήμερα Τρίτη στις 2 το μεσημέρι, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε στον κόμβο Αερινού. Είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Απαιτούμε να ζούμε από τον κόπο μας, που είναι και λογικό και δίκαιο. Δεν ζητάμε από την κυβέρνηση «ιδιαίτερη μεταχείριση» σε σχέση με άλλους που «βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Να σταματήσει να μας επιβάλλει βαρείς φόρους, ασήκωτες ασφαλιστικές εισφορές κι άλλα πολλά χαράτσια» επισήμανε ο Νίκος Αγγελής, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση.
Σημειώνεται πως, στο διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αιτήματα, όπως κατώτερες-εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των παραγωγών, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μέσα, κατάργηση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000 ευρώ.
Επίσης, οι αγρότες ζητούν να εγκριθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως έχει γίνει στους εφοπλιστές, καθώς επίσης να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος, ενώ για την φορολογία επικεντρώνουν το αίτημά τους στο ατομικό αφορολόγητο 12.000ευρώ με προσαύξηση για κάθε παιδί 3.000ευρώ και στην προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Ζητείται επίσης, να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους, για κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων σε ΕΛΓΑ,ΟΓΑ στις ασφαλιστικές εισφορές και να μειωθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 60 για τους αγρότες και 55 για τις αγρότισσες καθώς επίσης να υπάρξει άμεση εξόφληση των ενισχύσεων και αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα με καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών.
Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει πως, δεν θα πρέπει να γίνει καμία κατάσχεση πρώτης και δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που είναι στο κόκκινο, συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ για αυτό και ζητείται διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου