Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΑΣ 15/1/2018

ΕΛΛΑΔΑ
 = ΚΑΙΡΟΣ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές.

= ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΟΥΡΑΡΙ. Την παραίτηση του από υφυπουργός την οποία θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα υπέβαλε ο Κώστας Ζουράρις, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας ο  Πάνος Καμμένος,  του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Η παραίτηση υπεβλήθη μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη.
= ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής μέσα στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτίσμα όπου στεγάζεται το κοινωνικό ιατρείο.
= ΒΟΥΛΗ. Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα Δευτέρα, με το κλίμα να παραμένει εντόνως συγκρουσιακό, εντός και εκτός Βουλής. Εντός σφυροκοπά την κυβέρνηση η Αντιπολίτευση, που με αιχμή τις αλλαγές στις απεργίες, μιλά για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός Βουλής συνδικάτα και οργανώσεις ετοιμάζουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το απόγευμα, ενώ χειρόφρενο από τα ξημερώματα της Δευτέρας τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
= ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοκαΐνη που ξεπερνούσε το ένα κιλό, είχε στην κατοχή του 51χρονος που συνελήφθη, μαζί με έναν 41χρονο συνεργό του, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Κέρκυρας.
= ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ. Αρχίζει να χαμηλώνει σταδιακά ο πήχης για τη λεγόμενη καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, καθώς το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν τους πανηγυρισμούς κάνοντας λόγο για μία νέα κατάσταση με λιγότερες παρεμβάσεις από πλευράς δανειστών. «Δεν θεωρώ ότι ξεμπερδεύουμε έπειτα από τον Αύγουστο. Είναι σαφές όμως, ότι μπορούμε να μιλάμε για μια άλλη μορφή επιτήρησης, χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο που έως τώρα ασκείται», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.
= ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής όπου μεταξύ άλλων θα διαμορφωθεί η διακήρυξη του κόμματος και θα παρουσιαστεί το έμβλημα.
ΚΟΣΜΟΣ
= ΜΕΞΙΚΟ. Εννιά διαμελισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο στη μεξικανική Πολιτεία Βερακρούς, η οποία πλήττεται από κύμα βίας, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Πολιτείας την Κυριακή, κρίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για θύματα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος.
= ΚΟΛΟΜΒΙΑ. Ο στρατός της Κολομβίας κατηγόρησε την Κυριακή τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), του οποίου οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση διέρχονται μείζονα κρίση, ότι διέπραξε βομβιστική επίθεση εναντίον πετρελαιαγωγού που διέρχεται από τον Ισημερινό και την Κολομβία, προκαλώντας αναστολή της μεταφοράς πετρελαίου.
= ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι «δεν είναι ρατσιστής», παρά τα δημοσιεύματα για τη μειωτική έκφραση που χρησιμοποίησε για τους μετανάστες από χώρες όπως η Αϊτή ή της Αφρικής.
= ΤΥΝΙΔΑ. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει δεκάδες νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Ετάνταμεν της Τύνιδας, έπειτα από την αναζωπύρωση την Κυριακή, έβδομη επέτειο της τυνησιακής εξέγερσης, των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.
= ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Οι καταστροφικές κατολισθήσεις όγκων λάσπης στη νότια Καλιφόρνια, που ακολούθησαν τις πρόσφατες πυρκαγιές, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 20 ανθρώπων μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ τέσσερις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ. «Η αντιμετώπιση των μεγάλων στρατηγικών κακοπληρωτών οφείλει να αποτελέσει μία εθνικής σημασίας προτεραιότητα κατά το επόμενο διάστημα» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούν να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά οι μικρομεσαίοι που δίνουν αγώνα επιβίωσης με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
= ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.Κάλεσμα στους αγρότες να συναντηθούν και να συζητήσουν προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν.Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούν να ενταχθούν όλοι στο πρόγραμμα των νέων αγροτών ενώ για το φθηνό αγροτικό πετρέλαιο που ζητούν οι αγρότες, παρέπεμψε στο μέλλον λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018».
= ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Ρύθμιση χρέους αλλά με επιπλέον όρους και όχι καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, βλέπει μετά το τέλος του μνημονίου ο απερχόμενος επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
= SUPER LEAGUE. Με το... καυτό δίδυμο Αραούχο - Λιβάγια να "μιλάει" η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 17η αγωνιστική της Super League. Οι "κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και πήραν αυτό που ήθελαν ώστε να ανέβουν προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα («συγκατοικούν» με τον ΠΑΟΚ. Δύο γκολ πέτυχε ο Αραούχο (53', 88'), ενώ ο Λιβάγια (12') είχε ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γαρουφαλιά (47'), ενώ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα στο 61'.
Συνεχίζεται ο κατήφορος του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 3-2) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και δείχνουν ανήμποροι να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ δεν συνάντησε καμία αντίσταση στην Κέρκυρα και έφυγε με το διπλό (Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-3) που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΚ που νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα (ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-1), με τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται τη Δευτέρα με τη Λαμία στο Φάληρο. Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εύκολα την ΑΕΛ (Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα 3-1), ενώ ο Παναιτωλικός έκανε την έκπληξη στο Περιστέρι (Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: