Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Διανομή δεμάτων και χρημάτων από ΕΒΟΛ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ


ΕΒΟΛ. Ξεκίνησε  η διανομή των 400 δεμάτων από την ΕΒΟΛ σε ισάριθμες οικογένειες απόρων και αναξιοπαθούντων της πόλης. Τα 400 δέματα με προϊόντα της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας συνοδεύονταν και από μία επιταγή των 50 ευρώ για σούπερ μάρκετ. Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ΕΒΟΛ Βαγγέλης Οικονόμου μαζί με συναδέλφους του, για να παραδώσουν τα «δέματα αγάπης».
 Ο προϊστάμενος του Ναού π. Σεραφείμ Κονταξής, ευχαρίστησε την ΕΒΟΛ υπογραμμίζοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες ανακουφίζουν τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και εξήρε την τοπική γαλακτοβιομηχανία για την γενικότερη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Από την πλευρά του εκπρόσωπος της ΕΒΟΛ Βαγγέλης Οικονόμου επισήμανε πως σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος δίνονται σε πέντε ενορίες της περιοχής 400 σακούλες με προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας καθώς και μία δωροεπιταγή των 50 ευρώ για να μπορέσουν οι αναξιοπαθούντες να πάνε στα σούπερ μάρκετ της περιοχής και να αγοράσουν τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ευχόμαστε του χρόνου να μην χρειαστεί κανένας τη βοήθεια κανενός. Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και ευτυχία σε όλα τα σπίτια».
ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ. Αρχισε η διανομή των τροφίμων σε 700 άπορες οικογένειες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι άρχισαν να προσέρχονται από τα χαράματα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, περιμένοντας να λάβουν τα δέματα για το γιορτινό τραπέζι. Εντός του χώρου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από πολλούς οικονομικά αδύναμους συμπολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να λάβουν το δέμα αγάπης από την τοπική Εκκλησία.. Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της διανομής, υπολογίζεται ότι έλαβαν δέματα με τρόφιμα περισσότερες από 100 άπορες οικογένειες. Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, σε πρώτη φάση, και αμέσως μετά τις γιορτές στη συνέχεια, για όσους δεν προσέλθουν στο συγκεκριμένο διάστημα, στο Πνευματικό Κέντρο. Παράλληλα, δέματα με τρόφιμα διανέμονται και από τους ενοριακούς ναούς, σε μεγάλο επίσης αριθμό άπορων οικογενειών της περιοχής μας.
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ. Επιπλέον, κοινωνικό μέρισμα… σε 106 αδύναμους οικονομικά πολίτες-δικαιούχους της Πρόνοιας, μοίρaσε ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για δημότες που ανήκουν στα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα, και οι οποίοι  παραλάβaν  στο γραφείο Δημάρχου, μία δωροεπιταγή των 50 ευρώ. Το συνολικό ποσό που θά διατεθεί θα είναι ύψους 5.300 ευρώ και εξασφαλίστηκε μέσα από χορηγίες που έκαναν στον δήμο, επιχειρηματίες από κάθε τομέα. Οι δωροεπιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κυρίως στα σούπερ μάρκετ. Με αυτόν τον τρόπο, αρκετοί οικονομικά αδύναμοι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα απαραίτητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους για τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: