Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος τίμησε τους πυροσβέστες που βούτηξαν στο λιμάνι για να σώσουν 62χρονο

Την αυτοθυσία των δύο πυροσβεστών Νεκτάριου Κιμανετζή και Στέργιου Παπαζήση, που το βράδυ της Παρασκευής βούτηξαν στη θάλασσα στην παραλία του Βόλου, για να σώσουν συνάνθρωπο που πάλευε με τα κύματα, τίμησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, που σήμερα επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
 Ο αντιστράτηγος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, στις 10.55 το πρωί, είχε συνάντηση με το προσωπικό, απένειμε εύφημη μνεία στους δύο πυροσβέστες και άκουσα τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Σε δήλωσή του τόνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου έχει μια σημαντική αποστολή διασώσεων ή επεμβάσεων σε πάσης φύσεως περιστατικά, για να διασφαλίζει τη ζωή και την περιουσία των Μαγνησιωτών. Ο Αρχηγός του Σώματος δήλωσε ότι η διάσωση του πολίτη το βράδυ της Παρασκευής δύο πυροσβεστών, στην παραλία του Βόλου, ήταν μια ηρωική πράξη, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε.
Διαχρονικό το κτιριακό
Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου καλωσόρισε τον Αρχηγό στην πόλη του Βόλου, που έχει μεγάλο φυσικό κάλλος, αλλά και πολλές προκλήσεις της καθημερινότητας. Ο ίδιος είπε ότι ο Αρχηγός έχει διαχρονικές σχέσεις με την πόλη του Βόλου και γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματα και πρόσθεσε ότι σε κάθε κάλεσμα ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα.  Ο κ. Πόζογλου συνεχάρη τους δύο πυροσβέστες που με αυτοθυσία έσωσαν έναν συνάνθρωπό μας, που βρίσκεται εν ζωή, αν και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Για το θέμα του κτιριακού προβλήματος της Πυροσβεστικής Βόλου, τόνισε ότι είναι ένα θέμα που γνωρίζει και η πολιτική ηγεσία, είναι διαχρονικό, τίθεται πάντα, αλλά η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και υπάρχει αναμονή για το καλύτερο δυνατόν.
Στη θάλασσα χωρίς σκέψη
Ο πυροσβέστης Νεκτάριος Κιμανετζής δήλωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκαν και πήγαν στον παραλία του Βόλου, όπου επικρατούσαν άσχημες συνθήκες και επειδή κινδύνευε άνθρωπος, χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσε στη θάλασσα με τον Στέργιο Παπαζήση και ανέσυραν τον άνθρωπο, με τους υπόλοιπους πυροσβέστες, μέσα από τη θάλασσα.
«Εκείνη την ώρα δε σκέφτεσαι πολλά, αλλά κοιτάς να κάνεις το καλύτερο για τον συνάνθρωπό σου αι αυτό ελπίζω ότι κάναμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι νιώθει πολύ καλά γι’ αυτό που έγινε.  
Με τη σειρά του ο πυροσβέστης Στέργιος Παπαζήσης, που δέθηκε με σχοινί και έπεσε στη θάλασσα, τόνισε ότι οι κινήσεις που έγιναν ήταν αυθόρμητες και ότι καθήκον του πυροσβέστη είναι να είναι πάντα εκεί που τον χρειάζονται. Όπως είπε η δουλειά είναι συλλογική γιατί υπάρχει μια ομάδα γι’ αυτό και οι δύο που έπεσαν στη θάλασσα ένιωθαν ασφάλεια. Ο κ. Παπαζήσης δήλωσε ότι αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι στη θάλασσα είχε πέσει παιδί και η αντίδραση ήταν άμεση και συμπλήρωσε ότι νιώθει πολύ καλά, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την τιμή. Ο Αρχηγός σήμερα επέδωσε έγγραφο εύφημο μνεία στους δύο πυροσβέστες, μπροστά στο προσωπικό της υπηρεσίας του Βόλου και δήλωσε ότι θα γίνει ΕΔΕ και αφού αποδειχτεί (που είναι ήδη αποδεδειγμένο) ότι τα παιδιά έκαναν μια ανδραγαθία, θα τους απονεμηθεί η τιμή και η αμοιβή που προβλέπει ο Οργανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: