Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ. Συνεργεία του Δήμου Βόλου άρχισε χθές τις παρεμβάσεις για την διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη με ¨ξήλωμα” των πεζοδρομίων, παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής. Επί τόπου βρέθηκαν 40 περίπου κάτοικοι της περιοχής και άλλοι πολίτες που αντιδρούν.
Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να αποτρέψουν το «καταστροφικό», όπως το χαρακτήρισαν, έργο της δημοτικής αρχής, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τα δέντρα. Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να μεταβούν στον Κραυσίνδωνα, ενώ η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη μετέβη στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει την αναστολή των εργασιών. Συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν κοπεί χθες, ενώ οι μπουλντόζες έσπασαν πεζοδρόμια ξεκινώντας από το ύψος της οδού Αναπαύσεως. Μια γυναίκα λιποθύμησε  στην οδό Καραμπατζάκη εξαιτίας της έντασης που επικράτησε ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους πολίτες και στελέχη της δημοτικής αρχής που παρακολουθούσαν τις εργασίες «ξηλώματος» των πεζοδρομίων. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της γυναίκας στο Νοσοκομείο. Μετά από αυτό το περιστατικό, οι κάτοικοι απαίτησαν τη διακοπή των εργασιών. Ο εργολάβος ωστόσο επέμενε να συνεχίσει και τους επέδειξε απόφαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου. Την Δευτέρα αναμένεται η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν χθες καθώς εκκρεμεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίνδωνα είχε προγραμματίσει  συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, στις 4 το απόγευμα... 
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ. Απόφαση προσωρινής αναστολής των εργασιών στην οδό Καραμπατζάκη φέρεται να εξέδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως ενημερώθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίνδωνα από τη γραμματεία του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθές νωρίς το απόγευμα στο Μεταξουργείο. Οι περίοικοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν δυναμικό παρών και σήμερα, από τις 8 το πρωί, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν έναρξη των εργασιών.Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δημοτών Στάθης Χαλαστάρας, μέλος της Επιτροπής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του κ. Φάμελλου ότι έχει δοθεί εντολή για προσωρινή αναστολή των εργασιών, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες εντάσεις μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση στο ΣτΕ. Το παρών στην συγκέντρωση των πολιτών έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης που δήλωσε προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους ότι θα είναι έγκλημα να καταστραφεί αυτό το έργο.  Μάλιστα πρόσθεσε πως  οι παρεμβάσεις που έγιναν τότε στην Καραμπατζάκη, θα έπρεπε να είχαν γίνει και στη Ζάχου. Στη σημερινή συγκέντρωση κάτοικοι τόνισαν πως δεν πρέπει να εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά μία γυναίκα “Δεν ήταν το ΣτΕ αυτό που σταμάτησε σήμερα το πρωί τα μηχανήματα αλλά εμείς που μπήκαμε μπροστά από τα μηχανήματα”
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ. Μετά την όξυνση των αντιδράσεων, η δημοτική αρχή εξέδωσε  ανακοίνωση που καλεί τους κατοίκους σε ενημέρωση για τις εργασίες στην Καραμπατζάκη: “Μετά την αισχρή παραπληροφόρηση και την απαράδεκτη σπέκουλα από μέρους συγκεκριμένων πολιτικο-κομματικών ομάδων και παραγόντων με ιδιοτελή συμφέροντα, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στις 7 το απόγευμα η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί όλους τους πολίτες, που ενδιαφέρονται, στο Δημαρχείο Βόλου προκειμένου να ενημερωθούν με τον πιο πλήρη και επίσημο τρόπο, από την πολιτική ηγεσία του Δήμου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις υπό υλοποίηση παρεμβάσεις στην οδό Καραμπατζάκη και για τα αναμενόμενα από την αλλαγή αυτή ευεργετήματα στο σύνολο της λειτουργίας της πόλης, αλλά και όποιο άλλο έργο επιθυμούν. Με την ενημερωτική αυτή συνάντηση δίνεται μια επιπλέον δυνατότητα στους πολίτες για πλήρη ενημέρωση, αν και όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις έχουν ληφθεί σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και έχουν κατ’ επανάληψη αναλυθεί και εξηγηθεί μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου από τους αρμοδίους κάθε τομέα. Καλούμε τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τις διάφορες «συνωμοσιολογίες» και τις φαιδρότητες, που οι επιτήδειοι διαρρέουν, όπως συνέβη και στην σημερινή αποτυχημένη συγκέντρωση των περιφερόμενων «επαναστατών» με την «ενημέρωση» ότι δήθεν ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος «μπλόκαρε» τις εργασίες για το έργο. Ακόμη και σε μια Δημοκρατία, όπως την ονειρεύονται η τοπική Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά καρτούνς που την εκπροσωπούν στο Δήμο, τις αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου της πόλης, του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να ακυρώσει και ουδείς άλλος. Αν ήταν τα χρόνια που Δήμαρχος της πόλης ήταν ο προσφιλής τους κ. Απ. Παπαθανασίου, πιθανώς ο αντίστοιχος υπουργός να είχε τέτοια εξουσία. Σήμερα όχι”.
ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. . Ανακοίνωση, με αφορμή τα γεγονότα στην οδό Καραμπατζάκη, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και όπως αναφέρει « Αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας τις τελευταίες μέρες ξεπερνούν κάθε φαντασία αλλά δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Η σημερινή δημοτική αρχή καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα κόβοντας δέντρα και ξηλώνοντας πεζοδρόμια προκειμένου να προλάβει την αναμενόμενη σε μερικές μέρες, απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή των περίοικων και άλλων δημοτών για τα έργα που αφορούν την οδό Καραμπατζάκη. Η βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος πολιτών και δημοτικών συμβούλων αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια να επιβληθεί η τρομοκρατία και ο νόμος της σιωπής. Ο βίος και η πολιτεία της σημερινής δημοτικής αρχής αποδεικνύουν καθημερινά ότι η ίδια και αυτός που την καθοδηγεί αποτελούν κίνδυνο για την πόλη μας. Είναι αυτονόητο πως όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Βόλου οι μαζικοί φορείς και οι πολίτες της πρέπει να κινητοποιηθούν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα θεσμικής εκτροπής».
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ- ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. «Δεν έχουν πια καμία αναστολή και κανένα φραγμό. Την Κυριακή ζήσαμε τα ντροπιαστικά γεγονότα στο Πανθεσσαλικό, για να ακολουθήσει χθες και σήμερα μία ακόμη εκδήλωση της ολοκληρωτικής, καθεστωτικής τους νοοτροπίας, αυτή τη φορά στην Καραμπατζάκη, αλλά και η «κυπατζίδικη» επίθεση σε δύο γνωστά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά», και συνεχίζει: «Ακόμη και ο υπόκοσμος της παλιάς Τρούμπας θα κοκκίνιζε, ακούγοντας  τις εκφράσεις χαμαιτυπείου και βλέποντας την πεζοδρομιακή συμπεριφορά στο Πανθεσσαλικό του ανθρώπου που οι Βολιώτες και οι Βολιώτισσες εξέλεξαν δήμαρχο της πόλης. Από κοντά και το πολιτικό του «ψυχοπαίδι», σε ρόλο ψευτονταή, «κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν» του πολιτικού του μέντορα. Και μαζί τους, οι γνωστές θλιβερές, περιθωριακές φιγούρες, σε ρόλο παρατρεχάμενου-«μπράβου». Τέσσερα χρόνια τώρα, το μόνο τους σχέδιο είναι πώς θα αλώσουν την πόλη, που την αντιλαμβάνονται σαν εκλογικό λάφυρο. Για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους αυτό, δεν διστάζουν να οδηγήσουν την τοπική δημόσια ζωή σε βορβορώδη βάθη, εκμεταλλευόμενοι και την απίστευτη ανοχή των Αρχών. Σπέρνουν τον φόβο, το μίσος και τη διχόνοια, σπιλώνουν συνειδήσεις, κουρελιάζουν κάθε έννοια θεσμικής νομιμότητας, προωθούν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Ξέρουν όμως πως ούτε αυτά αρκούν. Γι’ αυτό και προσπαθούν αδίστακτα να διαγράψουν την ιστορία της πόλης μας, στην αυτοδιοίκηση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που τους έχει γίνει πραγματικός «εφιάλτης». Ας μην τρέφουν όμως αυταπάτες. Σύντομα θα έχουν το πολιτικό τέλος που είχαν όλοι οι όμοιοί τους. Η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Το αντιλαμβάνονται, άλλωστε, και οι ίδιοι, όπως δείχνει και ο πανικόβλητος επικοινωνιακός αντιπερισπασμός τους, μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων για τα σχέδια που προωθούν στην Καραμπατζάκη». Και η ανακοίνωση καταλήγει:  «Κανένας πια δεν μπορεί να κρύβεται και να προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε. Πολύ περισσότερο αυτοί που έχουν θεσμική ευθύνη και δημόσιο λόγο. Η ανοχή και η σιωπή είναι συνενοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: