Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Φαντασμαγορική η τελετή φωταγώγησης του Βόλου

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ υπό τους ήχους της συμφωνικής ορχήστρας Βόλου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και τη φωνή της σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας Σύλβιας Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο Voice and Voices, τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Παράλληλα, χορευτικά σύνολα και φιγούρες παιδικών ηρώων κρατούσαν συντροφιά το πλήθος κόσμου και ακολούθησε ο Σταν, δημοφιλής καλλιτέχνης της νεολαίας που ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας
Στη συνέχει στη σκηνή ανέβηκε ο  Αχιλλέας Μπέος που καλωσόρισε τον κόσμο στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, ενώ ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους, τους συμβούλους της Δημοτικής ομάδας και τους εργαζόμενος του Δήμου Βόλου, που εργάστηκαν εντατικά τους τελευταίους δύο μήνες και έκαναν κατάθεση ψυχής, όπως είπε.
Ο Αχ. Μπέος προσκάλεσε τους Βολιώτες να ακολουθήσουν την πορεία ως το εργοστάσιο σοκολάτας, το ψηλότερο δένδρο της Ελλάδας, όπως το χαρακτήρισε και το χωριό του Άγιου Βασίλη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, για να δουν πόσο όμορφη έχει γίνει η πόλη. Όπως είπε όλα έγιναν με μεράκι, αγάπη, ζεστασιά σε σεβασμό απέναντι στους δημότες και στους επισκέπτες.
«Αισθάνομαι υπερήφανος που είναι όχι μόνο η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, αλλά επειδή επισκέπτες έρχονται από παντού για να τη δουν», τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος, σε μια περίοδο κρίσης, που τόσα χρόνια έβλεπε μια πόλη σκοτεινή.
Καταλήγοντας είπε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι δίπλα στον κόσμο, προσφέροντας αγάπη και χαρά σε μέρες γιορτινές, για να αισθανθούν τις γιορτές που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Ο καιρός κράτησε στο έδαφος το αερόστατο
Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι λόγω του αέρα, δεν δόθηκε η ευκαιρία να ανέβει ψηλά το μεγάλο αερόστατο σε σχήμα καρδιάς του I Love Volos.
Επειδή μάλιστα πολύς κόσμος δεν το έχει δει, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να τριήμερο να μείνει στην παραλία, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός.

Δια θαλάσσης με ρυμουλκό
Στη συνέχεια έφτασε δια θαλάσσης πάνω σε ρυμουλκό σκάφος η Έλενα Παπαρίζου, που πάτησε στη στεριά σε κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί γι’ αυτό το σκοπό, όπου την υποδέχτηκε ο κ. Μπέος και την ανέβασε στην εξέδρα, με το κοινό να παραληρεί με την εμφάνισή της.
Η Έλενα Παπαρίζου είπε ότι είναι από τη Θεσσαλία και χαίρεται που βρέθηκε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας. Όπως είπε έχει πολλούς συγγενείς στην περιοχή και σήμερα το πρωί πήγε στην Αγριά, συνάντησε συγγενείς της και παιδικούς φίλους. «Είναι η πόλη μου» δήλωσε.
Στη συνέχεια και αφού η Έλενα Παπαρίζου παρουσίασε τη Συμφωνική του Βόλου ερμήνευσε δύο Χρισουγεννιάτικα και δύο δικά της τραγούδια.
Άναψαν τα φώτα
Στη συνέχεια, πάτησε τον διακόπτη και η πόλη φωταγωγήθηκε, όπως και το σκάφος της Αργούς στην παραλία, ενώ εντυπωσιακό ήταν το θέαμα των βεγγαλικών.
Ακολούθως, έγινε πορεία στην οδό Δημητριάδος, που ακολούθησε πολλές κόσμος, κάτω από τα μπλε φώτα. Της πορείας προπορευόταν άμαξες με άλογα, ενώ ακολουθούσε η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, πιο πίσω πεζοί η Έλενα Παπαρίζου με την Σταν, που συνόδευε ο Αχ. Μπέος και πιο πίσω ο κόσμος.
Η πορεία κατευθύνθηκε στη Σοκολατούπολη, η δεύτερη στάση έγινε στο φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δένδρο (αρχή της οδού Ιάσονος), για να καταλήγει στο χωρίο του Άγιου Βασίλη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου έγινε συναυλία.
Διακοπή κυκλοφορίας
Από τις 18:30 έως τις 21:00, διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις κεντρικές οδούς Ιάσονος – Δημητριάδος – Κ. Καρτάλη – Π. Μελά – Ελ. Βενιζέλου – Γαμβέτα – Σ. Σπυρίδη – Φιλελλήνων – Ροζού – Αθ. Διάκου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς η κυκλοφορία διοχετεύονταν από την οδό Αργοναυτών που ήταν διπλής κατεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: