Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.. ΚΑΛΠΗ ΣΤΟ ΤΡΙΚΕΡΙ.

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε σήμερα η επέτειος του Πολυτεχνείου στον Βόλο. Η πρώτη συγκέντρωση από συλλόγους καθηγητών και δασκάλων, ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετά άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και όλοι μαζί έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.
 Στη διασταύρωση των οδών Ιωλκού – Αναλήψεως άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έσπασαν κάμερες της Εθνικής Τράπεζας, ενώ νωρίτερα έγραψαν συνθήματα έξω από κλειστά καταστήματα και τράπεζες. Στην συγκέντρωση βασικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Τίρχας μέλος της διοίκησης του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας νομού Μαγνησίας «Ρ. Φεραίος», ενώ μίλησε και ο εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παναγιώτης Ηλιάκης.
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 6.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου και διοργανώθηκε από τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου, Σωματείο Καθαριστριών, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου), Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών.
= ΤΡΙΚΕΡΙ. Κάλπη στο Τρίκερι θα στηθεί σύμφωνα με την Επιτροπή Αλιβιζάτου που συνεδρίασε το απόγευμα , όπου παίχτηκε ένα παιχνίδι επικράτησης μεταξύ των εκπροσώπων της κ. Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Μητρώο ψηφοφόρων πρώτου γύρου δεν υπάρχει αλλά θα βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι φερόμενοι ψηφοφόροι της περασμένης Κυριακής να κληθούν και να υπογράψουν αιτήσεις, όπως συνέβη σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας στον πρώτο γύρο αλλά όχι στο Τρίκερι που εφαρμόστηκε η «μέθοδος» με τις …τηλεφωνικές ψηφοφορίες σύμφωνα με τις καταγγελίες της ένστασης της ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλιβιζάτου από την  Αθήνα θα εποπτεύει τις εκλογές.

Νίκος Φουρτούνας «Ήταν προσωπική μου επιλογή να μην παίρνω χρήματα από τους ψηφοφόρους. Εγώ το αποφάσισα. Τους το είχα πει κιόλας ότι δεν συμφωνούσα με την απόφαση του Αλιβιζάτου», είπε ο δήμαρχος και υπεύθυνος του εκλογικού τμήματος του Τρικερίου. Όταν τα χρήματα ζητήθηκαν και δεν υπήρχαν δημιουργήθηκε μείζον θέμα και όπως έγινε γνωστό κάλυψε στη συνέχεια μετά από όσα διαδραματίστηκαν, ο ίδιος το ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: