Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 11/11/2017.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Το σύνολο των ανατροπών και ανακολουθιών, αλλά και η πρακτική της συνεχούς έγερσης νέων εμποδίων, διαρρηγνύουν το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, δημιουργούν έντονο προβληματισμό ως προς τη δυνατότητα 
υλοποίησης της επένδυσης ανέφερε μεταξύ άλλων η Lamda Development
....  «Καλούμε τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων» «Η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει, ότι θα τηρηθούν από την Ελληνική Πολιτεία όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις της ως προς την επένδυση του Ελληνικού. Αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων». 
= ΝΕΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Το γύρο του διαδικτύου έκανε δημοσίευμα των Νέων με τίτλο «Ο Καμμένος ζητά τη σύλληψη του διευθυντή των Νέων» το οποίο ωστόσο αποδείχθηκε... fake και κατέβηκε λίγο μετά. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει τέτοιο συμβάν και δεν έχει αναφερθεί από κάποια αστυνομική υπηρεσία ότι έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του κ. Λάμψια. Σχολιάζοντας το θέμα, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο twitter:«Είναι μοναδικό! Η κεκτημένη ταχύτητα να μου κάνουν επίθεση οδηγεί Γεννηματά και Τσιόδρα να βγάζουν ανακοίνωση για μήνυση που δεν έκανα».
=ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.  Σε εμφανές σημείο του γηπέδου στον αγώνα μπασκετ Ολυμπιακού - ΠΑΟ, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, ανήρτησαν πανό που έγραφε συγκεκριμένα: «ΑΝΕΛίτης υπουργός - ΣΥΡΙΖΑίος πρωθυπουργός... θα το δείτε προσεχώς: κράτος ήταν, είναι και θα είναι για μια ζωή ο Ολυμπιακός. Ραντεβού στις κάλπες. Θύρα 7».Το πανό αυτό κατέβηκε πάρα πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως, παρόλα αυτά άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας. 
= Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΖΕΜΠΕΡΗ. Χθές ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορούμενου και με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα είναι προσωρινά κρατούμενος είπε η συνήγορος του πατέρα της 32χρονης και χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» τα όσα ανέφερε ο 58χρονος περί άμυνας. Για να μεταφερθεί με ασφάλεια ο 58χρονος στο σημείο ήταν τουλάχιστον τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ.Οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη είχαν επιχειρήσει να λιντσάρουν τον δολοφόνο δύο φορές κατά τις μεταγωγές του στα δικαστήρια. 
= ΣΤΟΙΧΕΙΑ ''ΕΡΓΑΝΗ''. «Η αρνητική ανατροπή που συντελέστηκε το 2015 στην αγορά εργασίας - με κυριαρχία της μερικής απασχόλησης - διευρύνεται ανεξέλεγκτα, ενώ στον αντίποδα η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται επικίνδυνα», καταγγέλλει ο Τομεάρχης Εργασίας, της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την γνωστοποίηση των στοιχείων «Εργάνη» για τον Οκτώβριο. Στον αντίποδα, το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στον κ. Βρούτση, τονίζει πως η ΝΔ υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας. Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.058.515 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις ήταν 1.891.064
= ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι. Όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.
= ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. Με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι περαστικοί στην περιοχή του Νέου Κόσμου, και συγκεκριμένα στο πάρκο της Αγίας Φωτεινής (Βουλιαγμένης και Καλλιρόης), περίπου στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.Οι περαστικοί αντίκρυσαν ένα άτομο να έχει κρεμαστεί από δέντρο και άμεσως κάλεσαν τις Αρχές. Ο νεκρός είναι πιθανότατα αλλοδαπός, ενώ το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι αυτό της αυτοκτονίας.
ΚΟΣΜΟΣ
= ΡΩΣΙΑ. Η Ρωσία είναι έτοιμη να επιβάλλει περιορισμούς σε τέσσερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία, δήλωσε στο Ria Novosti o πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για ζητήματα ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) Αλεξέι Πουσκόφ.  Ο ίδιος προσέθεσε ότι το τηλεοπτικό δίκτυο που δημιούργησε το Radio Liberty, προτίθεται να αποκτήσει πρόσβαση στο ρωσικό κοινό μέσω του διαδικτύου. Αυτό κατά την άποψη του πρέπει να σταματήσει, αφού όπως είπε «δεν πρόκειται καν για ΜΜΕ, αλλά για όργανο προπαγάνδας που χρηματοδοτείται 100% από τον αμερικανικό κρατικό προϋπολογισμό».
= ΜΕΡΚΕΛ. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με μήνυμά της κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του 7ου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ζίντελφιγκεν στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα του μεταναστευτικού και τόνισε ότι η χώρα της πρέπει να σταθεί αρωγός στη συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών.
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο γερμανοτούρκος δημοσιογράφος που κρατείται από τις τουρκικές αρχές από το Φεβρουάριο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει επιβάλει στην τουρκική κοινωνία «καθεστώς φόβου» και τόνισε πως θεωρεί ότι η Τουρκία ολισθαίνει προς το φασισμό.
= ΠΓΔΜ. Την μετονομασία του αεροδρομίου της ΠΓΔΜ από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» πρότειναν διπλωμάτες της χώρας, ιδέα που φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, παρά τις αντιρρήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
= ΥΕΜΕΝΗ. Πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού δυνάμεων, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, πραγματοποίησαν την Παρασκευή δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.
= ΒΡΑΖΙΛΙΑ. Χιλιάδες Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Σάο Πάολο, στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, ιδίως κατά του νέο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ. Στο 1,7% τοποθετεί η Τράπεζα της Ελλάδος την αύξηση του ΑΕΠ για το σύνολο του 2017, ενώ για τα έτη 2018 και 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να επιταχυνθεί σε 2,4% και 2,7% αντίστοιχα, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στο 2nd EU-Arab World Summit.Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για «θετικές ενδείξεις» όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας, ωστόσο προειδοποίησε ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι».
= PARADIS PAPERS. Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καλείται η Δικαιοσύνη, να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην έρευνα των στοιχείων των Paradise Papers και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλεύκανσης πιθανών σκανδάλων σε βάρος της κοινωνίας μας, «αποδεικνύεται ότι τα αναγκαία ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν προέκυψαν μόνο από το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, ούτε από τον όγκο των κόκκινων δανείων των πολιτών, αλλά και από σφετερισμό τραπεζικού χρήματος με σκοπό τον έλεγχο τραπεζών από το κατεστημένο».
= ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Αιχμές για την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με την επενδυτική της δραστηριότητα αφήνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg που αναφέρεται στο «πάγωμα» σημαντικών επενδύσεων τη στιγμή που απαιτούνται χρήματα «για την ανάκαμψη της οικονομίας». Συγκεκριμένα το δημοσίευμα μιλά για τα δύο μεγάλα έργα, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ, που προσέκρουσαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και διενέξεις.
= ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ. Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχτηκε πιέσεις στην πλειονότητα των τίτλων, χάνοντας και το επίπεδο των 740 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 734,12 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,95%.
= ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. H Gazprom ενδέχεται να χάσει το μονοπωλιακό δικαίωμα της εξαγωγής φυσικού αερίου μέσω αγωγών γραφεί η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη το ενημερωτικό δελτίο της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας που αναφέρεται στην νέα έκδοση ευρωομολόγων της εταιρείας. Σύμφωνα με το δελτίο δεν αποκλείεται και η αναδιοργάνωση της εταιρείας.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
= ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70-62. Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε με σκορ 70-62 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» στο ντέρμπι «αιωνίων» για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας έφτασαν στη νίκη, περιορίζοντας τους «ερυθρόλευκους», που για τρίτο συνεχόμενο ματς έδειξαν αδυναμία στο επιθετικό μέρος. Με την αποψινή επιτυχία οι νταμπλούχοι Ελλάδας βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 3-3 και πανηγύρισαν για πρώτη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση.
= ΣΟΥΗΔΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 1-0. Με την υπογραφή του Γιάκομπ Γιόχανσον η Σουηδία έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο μέσος της ΑΕΚ μπήκε αλλαγή στο 57' και 4 λεπτά αργότερα σημείωσε το τέρμα που έκρινε τη συνάντηση, στον αγώνα με την Ιταλία. Το τελικό 1-0 δίνει προβάδισμα στη Σουηδία, ωστόσο οι παίκτες του είχαν την ευκαιρία να αποσπάσουν την ισοπαλία, αλλά το σουτ του Νταρμιάν σταμάτησε στο δοκάρι του Ολσεν.
= ΝΕΙΜΑΡ. Την συναισθηματική «έκρηξη» του Νεϊμάρ, προκάλεσαν τα όσα έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, περί αποχώρησης του Βραζιλιάνου απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν λόγω κακών σχέσεων με τον Έμερι και τον Καβάνι. Αρκετά επίσης έχουν ακουστεί και για κακές σχέσεις του παίκτη με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε και ο Νεϊμάρ έβαλε τα κλάματα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ιαπωνία. 
= ΠΑΟ. Ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει να πληρώσει μία από τις δόσεις για την μεταγραφή του Αντρές Τσάβες (ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ), όμως η Μπόκα Τζούνιος για την ώρα βάζει… πλάτη. Στη συνάντηση των δύο πλευρών την Παρασκευή 10/11 ο εκπρόσωπος του συλλόγου της Αργεντινής έδειξε κατανόηση για τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού» και έδωσε παράταση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να βρεθεί μία λύση με την αποπληρωμή.
= ΠΟΙΝΕΣ. Μετά την αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξαν οι Σέρχιο Αραούχο και Ντίεγκο Μπίσεσβαρ στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (5/11), η πειθαρχική επιτροπή της Super League επέβαλε ποινή τριών αγωνιστικών στον καθένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: