Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

Τις πύλες της πρόκειται να ανοίξει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη Βελεστίνου, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών κάθε ηλικίας, μεγάλων και μικρών, και τη συμμετοχή πολλών εμπόρων - εκθετών.
Το παζάρι του Βελεστίνου θα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου, και όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας «η Εμποροπανήγυρη Βελεστίνου δεν είναι ένα απλό γεγονός, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός στον οποίο περικλείεται η δημιουργικότητα, η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σ’ αυτήν. Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιδικά παιχνίδια, χορός, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση, ανάπτυξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της επιτυχίας που έγινε παράδοση. Το λούνα παρκ και οι υπαίθριες ταβέρνες είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά της Εμποροπανήγυρης του Βελεστίνου που αποτελούν σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για το Βελεστίνο και την ευρύτερη περιοχή».
Το ενδιαφέρον των εμπόρων είναι και φέτος έντονο για το παζάρι – θεσμός, που καταλαμβάνει μεγάλη έκταση από τον πεζόδρομο μέχρι το στάδιο του Βελεστίνου. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 6 το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες και οι επισκέπτες προέρχονται από τον Βόλο, το Βελεστίνο και τις γύρω περιοχές.
Διάφορα προϊόντα κάθε είδους, λούνα παρκ και υπαίθριες ταβέρνες είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εμποροπανήγυρης Βελεστίνου που θα διαρκέσει μία εβδομάδα, με τη δημοτική αρχή να επιχειρεί να δώσει την αίγλη του παρελθόντος σ’ αυτόν τον τόσο σημαντικό εμπορικό και κοινωνικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου