Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μήνυση και αγωγή κατά του Αχ. Μπέου για παράνομη φωτογράφιση εγγράφων από βιβλία των δικαστηρίων

Βαρύ είναι το κατηγορώ του πρώην προέδρου του Ορφανοτροφείου Άγγελου Αγραφιώτη, κατά του σε αργία δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και σε μήνυση και αγωγή που κατέθεσε σήμερα, τον κατηγορεί για παράβαση του Ν. περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικού απορρήτου, σχετικά με δημόσια έγγραφα που παρουσίασε για μεταξύ τους υπόθεση.
Ο Άγγελος Αγραφιώτης, που συνοδευόταν από τον νομικό του σύμβουλο Απόστολο Ψωμά, έδωσε συνέντευξη Τύπου, καταγγέλλοντας τον σε αργία δήμαρχο, ότι εμφάνισε φωτογραφημένα με κινητό τηλέφωνο, απόρρητα δικαστικά έγραφα από τα βιβλία του αρχείου του ποινικού τμήματος του Πρωτοδικείου Βόλου, ώστε να αποδείξει τις προφορικές καταγγελίες που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή κατά του ιδίου.

Μάλιστα κατήγγειλε ότι από τα έγγραφα που απέκτησε παράνομα και προσκόμισε στο Δικαστήριο ως απολογητικό έγγραφο, και αφορούν τα έτη 2006 και 2007, παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, καθώς εκτός από την υπόθεση του κ. Αγραφιώτη αναγράφονται και υποθέσεις άλλων Βολιωτών που είχαν δικαστεί.
Ο ίδιος είπε ότι η επικράτηση του Αχ. Μπέου, υπόδικου για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ τω ν οποίων και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπάζοντας ουσιαστικά την ψήφο των Βολιωτών, με πομπώδεις εκφράσεις όπως «θα σας ταράξω στη νομιμότητα», λαμόγια πολιτικοί» κ.ά., έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση για την πόλη, την οποία νιώθουν πλέον οι Βολιώτες στο πετσί τους με κάθε τρόπο. «Ο άνθρωπος που υφάρπαξε την ψήφο των Βολιωτών υποσχόμενος ότι θα ταράξει στη νομιμότητα τους πολιτικούς αντιπάλους του, μετέρχεται παράνομων μεθόδων χρησιμοποιώντας παράνομα προσωπικά δεδομένα των πολιτών του Βόλου», τόνισε.
Ο κ. Αγραφιώτης τόνισε ο κ. Μπέος προκειμένου να βλάψει όποιον αυτός επιθυμεί, εκτός από τα ψέματα και τις ύβρεις που λέει δημόσια, κατέχει και χρησιμοποιεί αδίστακτα ακόμη και προσωπικά δεδομένα των πολιτών, που ίσως κάποιοι απ’ αυτούς τον ψήφισαν, αρκεί να πετύχει το σκοπό του.
«Η πόλη βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού και τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητη η συλλογική καταδίκη και αντίδραση», τόνισε ο κ. Αγραφιώτης που κάλεσε τους υγιείς και δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση ενάντια στον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό που προσωποποιεί ο κ. Μπέος και το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στην πόλη, μια κατάσταση που μόνο αδιάφορους δεν πρέπει να μας αφήνει.
Κλείνοντας ο Αγ. Αγραφιώτης θύμισε στον σε αργία δήμαρχο, που αρέσκεται σε μεγάλα λόγια, τη δημόσια υπόσχεσή του ότι «με πέντε τηλέφωνα σε φιλαράκια του θα έφερνε 300.000 € για να ξεχρεώσει το Ορφανοτροφείο», λέγοντας ότι εδώ και 10 μήνες κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο ίδιος έχει εξαφανιστεί από το ίδρυμα. «Αυτός είναι ο Αχ. Μπέος. Υποσχέσεις, φασαρίες, κουρνιαχτός και από ουσία τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, το μόνο που έκανε στο Ορφανοτροφείο είναι η Διοίκηση της επιλογής του, για να βάλει στη θέση του τον πατέρα του δημάρχου Θάνου Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: