Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΡΙΤΗ 8/8/2017.

ΕΛΛΑΔΑ

=Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. Με μία ημέρα καθυστέρηση, λόγω του προγράμματος των διοργανωτών, ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος για έκτη φορά στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη λίγο μετά τις 2:00 π.μ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο της και η γαλανόλευκη σημαία κυμάτισε στον ψηλότερο ιστό του Ολυμπιακού Σταδίου!  Το εντυπωσιακό άλμα της στα 4μ85 στο επί κοντώ, χάρισε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια το χρυσό και την έφερε στην κορυφή του κόσμου! Δίπλα της ήταν η Σάντι Μόρις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνι. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΕ η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης της 31ης Ολυμπιάδας, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα Δευτέρας στις 02.00 ώρα Ελλάδας.

= ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για την Τρίτη, 8 Αυγούστου, (κατηγορία κινδύνου 4) για την Αττική, το Βόρειο Αιγαίο (Λέσβος και Χίος) και την Εύβοια, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι πυρκαγιές στην Καστάνια Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας και στις Βολίμες Ζακύνθου.
= ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ. Ολοκληρώθηκε ο εντοπισμός και η μεταφορά τραυματισμένης νεαρής κοπέλας, μετά από πτώση της σε βράχια στην περιοχή Γριά Βάθρα Σαμοθράκης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η κοπέλα φέρει κάταγμα στο πόδι.
= Ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. Δεν καταργείται ο εκκλησιασμός των μαθητών του δημοτικού, επιμένει το υπουργείο Παιδείας. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι το «ΣτΕ όπως ομολογούν πια όλα τα ΜΜΕ, ενέκρινε τη διάταξη για την κλήρωση του σημαιοφόρου» και στρεφόμενο κατά ΜΜΕ σημειώνει πως «αφού συντήρησαν για λίγες μέρες το ένα ψέμα σήμερα αρχίζει νέο σίριαλ με νέο ψέμα περί δήθεν κατάργησης του εκκλησιασμού εκ μέρους του υπουργείου».
= ΚΥΘΗΡΑ. Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις ευθύνες για την καμένη γη στα Κύθηρα. Απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία αναφέρεται σε «κακό συντονισμό και έλλειψη εναέριων μέσων», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορεί τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τον δήμαρχο Κυθήρων για «πολιτικό παιχνίδι». Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα: σύμφωνα με το σοσιαλιστικό κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, στρατιωτικές μονάδες στην πόλη Βαλένσια, 170 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, επιχείρησαν πραξικόπημα, το οποίο κατεστάλη.  Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συλλήψεις στασιαστών. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος δηλώνει ότι έγιναν «τρομοκρατικές επιθέσεις», αλλά υποστηρίζει ότι σε όλες τις υπόλοιπες στρατιωτικές μονάδες της χώρας επικρατεί πλήρης τάξη και ασφάλεια.
= ΑΥΓΑ ΟΛΑΝΔΙΑΣ. «Συναγερμός» έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη για μολυσμένα αυγά προέλευσης Ολλανδίας. Εκτός από την Ολλανδία, έχουν πληγεί επίσης Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία -όπου εκατομμύρια αυγά αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν-, ενώ Γαλλία και Βρετανία επλήγησαν με την σειρά τους από την κρίση που έχει ξεσπάσει.
= ΗΠΑ. Από το γήπεδο γκολφ του στο Νιου Τζέρσεϊ όπου βρίσκεται εδώ και 3 ημέρες -και όπου αναμένεται να παραμείνει δύο εβδομάδες- ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να στείλει στους αμερικανούς πολίτες το μήνυμα ότι εργάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Δεύτερα τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Πρόωρες κρατιδιακές εκλογές θα γίνουν στην Κάτω Σαξονία την 15η Οκτωβρίου, όπως συμφώνησαν τα κόμματα στο Αννόβερο, λίγους μήνες πριν το προγραμματισμένο. Η κρατιδιακή κυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων είχε χάσει την οριακή της πλειοψηφία όταν μία Πράσινη βουλευτής προσχώρησε στους Χριστιανοδημοκράτες.
= ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι πιστεύει πως η Ουάσινγκτον και η Ρωσία μπορούν να βρουν έναν τρόπο για να χαλαρώσουν τις εντάσεις, υπογραμμίζοντας πως δεν θα ήταν χρήσιμο να διακόψουν τις σχέσεις «μόνο και μόνο εξαιτίας των υποψιών για ρωσική ανάμιξη στις περυσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. Στην προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την υιοθέτηση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής της εισήγησης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων
= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Επιλεκτική ανάγνωση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, με στόχο την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής της τακτικής, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
= ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Στα 5,134 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιουνίου εφέτος οι υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Από το συνολικό ποσό, τα 3.881,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κυρίως προς προμηθευτές και το 1.252,3 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
= MOODY'S. Στην πιστωτική ανασκόπηση που εξέδωσε την Δευτέρα ο οίκος Moody's, σημειώνει την αυξημένη ζήτηση δανείων, ειδικά οικιστικών και επιχειρηματικών, που διαπιστώνεται στην έρευνα τραπεζικών χορηγήσεων της Κεντρικής Τράπεζας. Ο οίκος Moody's υποδεικνύει ότι «η αύξηση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση των τραπεζών, επειδή θα υποστηρίξει την παραγωγή εσόδων, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των κερδών πριν από τις προβλέψεις που καταγράφουν πτώση και θα ενισχύσουν τους αδύναμους ισολογισμούς».
= ATTIKA BANK. Tην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων ανακοίνωσε η Attica Bank. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής και επωφελούς για την Τράπεζα και τους μετόχους της συναλλαγής, η Τράπεζα μειώνει σημαντικά την έκθεσή της σε πιστωτικό κίνδυνο και θωρακίζει την κεφαλαιακή της βάση, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει στις επόμενες επιχειρηματικές της κινήσεις.
= ΔΕΣΦΑ. Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την απόκτηση του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) με έξι επενδυτικά σχήματα να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΜΠΑΣΚΕΤ. Επίδειξη ισχύος έκανε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών με αντίπαλο τη Ρουμανία στην πρεμιέρα του τουρνουά «Τόφαλος» που φιλοξενείται στην Πάτρα. Η «γαλανόλευκη», αν και αγωνίστηκε χωρίς το μεγάλο αστέρι της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (σ.σ.: αποφασίστηκε να πάρει ανάσες για να ξεπεράσει την ενόχληση που έχει στο γόνατο) συνέτριψε με 106-48 την αντιπαλό της, στα «αποκαλυπτήριά» της ενόψει του Ευρωμπάσκετ.
= ΙΣΠΑΝΙΑ. Είκοσι τρία λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά για την Μπαρτσελόνα να πετύχει τρία γκολ και να φτάσει στην εύκολη νίκη με 5-0 επί της Σαπεκοένσε στο «Νόου Καμπ». Η φιλική αναμέτρηση με την βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία αφανίστηκε πριν από 9 μήνες στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, έδωσε την ευκαιρία στον Ερνέστο Βαλβέρδε να δοκιμάσει σε μεγάλο βαθμό την ενδεκάδα που θα στηριχτεί τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου εντός κι εκτός των συνόρων.
= ΠΑΟΚ. Και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς ο Ελληνας πορτιέρε εξασφάλισε και τυπικά την ελευθερία του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το απόγευμα της Δευτέρας, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τους «ασπρόμαυρους», με οψόν ανανέωσης από τον «Δικέφαλο» εφόσον μείνει ευχαριστημένος από την παρουσία του 28χρονου.
= ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος μάλιστα στις πρώτες δηλώσεις του δεσμεύτηκε να δώσει όλο του το είναι για να συμβάλλει κι αυτός στις επόμενες μεγάλες επιτυχίες της νέας ομάδας του. «Θυμάμαι πολύ καλά τους οπαδούς μας...» είπε με νόημα ο Βέλγος που όπως έγινε γνωστό υπέγραψε για 2+1 χρόνια με την ομάδα του Πειραιά.
= ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ. Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, παραχώρησε συνέντευξή Τύπου στην οποία μίλησε και για την υπόθεση Νεϊμάρ, αφήνοντας αιχμές για την απόφαση του Βραζιλιάνου να «μετακομίσει» στη Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: