Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. Η «βασίλισσα» των αιθέρων είναι Ελληνίδα. Κατερίνα Στεφανίδη τη λένε και το όνομά της γράφτηκε με χρυσά γράμματα και στο Λονδίνο. Για να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να παλέψει με την Αμερικανίδα Νιούμαν, η οποία όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί μέχρι τέλους τη Στεφανίδη, που χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την 27χρονη άλτρια, μετά τα χρυσά στο Ευρωπαϊκό του 2016 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του προηγούμενου καλοκαιριού. Η απονομή του χρυσού μεταλλίου θα γίνει τη Δευτέρα στις 20.10.

= ΚΑΜΙΝΗΣ. Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής με τη Φώφη Γεννηματά.
= ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ. . Μεγάλη οικολογική καταστροφή με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχει προκαλέσει η φωτιά στα Κύθηρα, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος μετέβη στο νησί. Ο κ. Αποστόλου είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς και η άμεση ανακούφιση των πληγέντων στα Κύθηρα. Εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία του ότι «αύριο θα είναι μια καλύτερη ημέρα» για το νησί.
= ΚΥΘΗΡΑ. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που μαίνεται στα Κύθηρα από την Παρασκευή. Το κυρίως μέτωπο είναι στα Μυρτίδια, όπου επικεντρώνονται και οι προσπάθειες πυρόσβεσης. Εκκενώθηκε προληπτικά η Μονή Μυρτιδίων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί το νησί. Μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, στάχτη το 1/3 του νησιού.
= ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ. Κατά του Πύρρου Δήμα για τις δηλώσεις του για το θέμα των σημαιοφόρων στράφηκε ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι «αναμασά» τα επιχειρήματα του Κ.Μητσοτάκη.
= ΚΑΙΡΟΣ. Στα ύψη αναμένεται να παραμείνει ο υδράργυρος και τις επόμενες ημέρες, ενώ αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 έναν βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
ΚΟΣΜΟΣ

= ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβαίνοντες σε πτήση της American Airlines που ξεκίνησε από την Αθήνα και είχε προορισμό τη Φιλαδέλφεια. Κατά τη διάρκεια αυτής από τις ισχυρές αναταράξεις τραυματίστηκαν 10 άτομα.Η πτήση 759, με 287 επιβάτες, είχε ισχυρές αναταράξεις λίγο πριν από την προσγείωση, το Σάββατο αναφέρουν πληροφορίες σημειώνοντας πως τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Η American Airlines ανακοίνωσε ότι σε όλη τη διάρκεια των αναταράξεων ήταν αναμμένη η σήμανση για να έχουν δεμένες τις ζώνες τους οι επιβάτες, η Τζέσικα Χούσμαν, που επέβαινε στο αεροσκάφος, έγραψε στο Twitter ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση.
= ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Ένα άτομο σκοτώθηκε και ένα ακόμα έχει τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια επίθεσης κατά στρατιωτών που βρίσκονταν σε βάση στην πόλη Βαλένσια και είχαν ανακοινώσει σε βίντεο ότι οργανώνουν εξέγερση. Οι Αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις και κατηγόρησαν τους στρατιώτες για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του Νικολάς Μαδούρο. Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.
= ΙΣΡΑΗΛ. Το Ισραήλ στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, το κλείσιμο των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών του Ισραήλ, Αγιούμπ Καρά. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, απαντά το τηλεοπτικό δίκτυο.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Δύο κινέζοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Βερολίνο επειδή χαιρέτισαν ναζιστικά μπροστά στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Εναντίον τους έχουν ξεκινήσει οι νομικές διαδικασίες για χρήση συμβόλου απαγορευμένης οργάνωσης.
= ΓΑΛΛΙΑ. Ο Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν αντιτρομοκρατική έρευνα μετά από περιστατικό που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο του Άιφελ, όταν άνδρας οπλισμένος με λεπίδα προσπάθησε να εισέλθει στον Πύργο, με την βία.
= ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Λιβύης, αλλά και στην Ιταλία προκαλεί η σχεδιαζόμενη συνεργασία λιβυκών και ιταλικών αρχών με σκοπό τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ. Η Αθήνα προλαβαίνει να εκπληρώσει τα 113 προαπαιτούμενα που υπολείπονται έως τον Αύγουστο του 2018 «και θα το κάνει. 'Αλλωστε δεν πιστεύω ότι είναι στις προθέσεις κανενός μια παράταση του προγράμματος» ανέφερε ο γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
= ΡΟΥΜΑΝΙΑ.Δυναμική είναι η Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Ρουμανία. Ο αριθμός των εταιρειών με ελληνική συμμετοχή και τα επενδεδυμένα ελληνικά κεφάλαια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμπορικού Μητρώου, από 4.102 εταιρείες στις 31 Δεκεμβρίου 2007 έφτασε στο τέλος του 2016 τις 6.578 εταιρείες ενώ το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι εκτιμά ότι η αξία των ελληνικών επενδύσεων στη Ρουμανία -εάν σε αυτές συνυπολογισθούν και οι επενδύσεις των θυγατρικών των ελληνικών οίκων που εδρεύουν σε τρίτες χώρες (πχ. στην Κύπρο, Ολλανδία και αλλού)- αγγίζει και ενδεχομένως υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 5η ή 6η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών.
= ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ. «Στο επίπεδο της οικονομίας υπάρχουν σαφή σημάδια ότι το κλίμα αναστρέφεται, η οικονομική ανάκαμψη επιταχύνεται, οι προοπτικές βελτιώνονται» ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
= Ν.Δ. Επίθεση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των capital controls, με τη ΝΔ να μιλά «για κενές περιεχομένου διαβεβαιώσεις ότι οι περιορισμοί άμεσα θα εξαλείφονταν» και το ΠΑΣΟΚ ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του μηνιαίου ποσού ανάληψης μετρητών να βλέπει «μία ακόμη εξαπάτηση από την κυβέρνηση Τσίπρα».
= ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ. «Η πορεία προς την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών συνεχίζεται με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που έχουμε δημοσιεύσει ήδη από τις 15 Μαΐου, για να προσφέρουμε σταθερό έδαφος όσον αφορά τη διαφάνεια και τις προσδοκίες πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με αυτό το θέμα» τονίζει το ΥΠΟΙΚ απαντώντας στα επικριτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζει τα βασικά στάδια της διαδικασίας και εξηγεί γιατί επέλεξε την προσαρμογή των αναλήψων σε μηνιαία βάση και πώς διευκολύνονται οι επιχειρήσεις.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
= ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.  Από τα 4.65μ. ξεκίνησε τις προσπάθειές της η χρυσή ολυμπιονίκης. Ακολούθως ο πήχης ανέβηκε στα 4.75μ, για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία υπερέβη και αυτό το ύψος με ένα εξαιρετικό άλμα. Η Κατερίνα μας πάντως δεν είχε πρόβλημα ούτε στα 4.82μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, βάζοντας έτσι πλώρη για τη μεγάλη επιτυχια. Βλέποντας, λοιπόν, η Στεφανίδη πως έχει ήδη εξασφαλίσει το μετάλλιο (με την πρώτη της προσπάθεια στα 4.82) ανέβασε τον πήχη στα 4.91μ., άλμα που πέρασε με επιτυχία και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (είναι το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος). Λίγο αργότερα μάλιστα επιχείρησε να υπερβεί και τα 5.02μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Αυτο ωστόσο λίγη σημασία είχε, καθώς το χρυσό μετάλλιο είχε μπει ήδη στο... τσεπάκι της.

= ΠΟΛΟ. Σε... περίπατο μετέτρεψε και τον αγώνα κόντρα στο Ιράν, η Εθνική νέων ανδρών, καθώς νίκησε 18-2 για την 2η αγωνιστική του Α` ομίλου, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Έτσι έκανε το «2 στα 2» ενόψει του δύσκολου αγώνα που ακολουθεί με τις ΗΠΑ και στη συνέχεια με τη Ρωσία.

= ΖΙΛΕ. Ο Γκιγιόμ Ζιλέ αγωνίστηκε με τη Ναντ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, ωστόσο ο ίδιος έδωσε συνέχεια στην υπόθεση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό. Ο 33χρονος Βέλγος μέσος, ρωτήθηκε σχετικά αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη Λιλ και τόνισε με έμφαση: «Θέλω να πάω στον Ολυμπιακό».
= ΑΓΓΛΙΑ. Στο... κόκκινο η «ρουλέτα των πέναλτι». Η Άρσεναλ ξεκινά τη νέα σεζόν με τον πρώτο εγχώριο τίτλο στην Αγγλία, καθώς πανηγύρισε στο «Γουέμπλεϊ» το τρόπαιο του Super Cup Αγγλίας (Community Shield) επικρατώντας της Τσέλσι με 4-1 στα πέναλτι (1-1 ο αγώνας στο 90λεπτο).
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Στην Β΄ κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Γιώργος Σαμαράς και Μιχάλης Σηφάκης. Οι δύο Έλληνες παίκτες φέρεται να έδωσαν τα χέρια με τους ανθρώπους της Σάμσουνσπορ και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τη γειτονική χώρα εντός της ημέρας αναμένεται να βρεθούν στην Σαμσούντα για να μπει στην τελική ευθεία η υπόθεση των μεταγραφών τους.
= ΑΕΚ. Η ατυχία έπληξε τον Γιώργο Γιακουμάκη και γενικότερα την ΑΕΚ, ενώ προετοιμάζεται για τις αναμετρήσεις με τη Μπριζ. Ο νεαρός επιθετικός υπέστη θλάση δεξιού τετρακέφαλου στη σημερινή προπόνηση δημιουργώντας έναν σοβαρό «πονοκέφαλο» στον Μανόλο Χιμένεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: