Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8/2017

ΕΛΛΑΔΑ

= ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Κάλαμο η οποία έχει προξενήσει μέχρι στιγμής πολύ μεγάλη καταστροφή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι λόγω και της μεγάλης φλόγας και της πυκνής καύσιμης ύλης λόγω του πευκοδάσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά.
 Εδώ και λίγη ώρα, λόγω της αλλαγής του ανέμου, η φωτιά κατευθύνεται προς τους Αγίους Αναργύρους και προς το Βαρνάβα. Αυτή τη στιγμή, στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.
= ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ. Στην υλοποίηση 90 από τα 113 συνολικά προαπαιτούμενα που μένουν έως το τέλος του προγράμματος θα στοχεύσει η κυβέρνηση κατά την τρίτη αξιολόγηση, η οποία θα αρχίσει μετά από τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Δεκεμβρίου εφέτος.Τα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως ο στόχος είναι εφικτός, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν, στην επικείμενη αξιολόγηση υπάρχουν τα «αγκάθια» των κοινωνικών επιδομάτων και της υλοποίησης των ήδη ψηφισθέντων διατάξεων για το Δημόσιο (αξιολόγηση- κινητικότητα κ.λπ.)
= ΚΑΙΡΟΣ. Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας στη Βόρεια Ελλάδα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 20 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 20 έως 30 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
= ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ. Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες.Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες  ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο.  Οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώνονται λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και σε διαφορετικές περιοχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την διάσπαση δυνάμεων και την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλών μετώπων.
= ΚΡΗΤΗ. «Μπαράζ» ατυχημάτων καταγράφηκε την Κυριακή στους δρόμους όλης της Κρήτης καθώς μέσα σε λίγες ώρες έχουν σημειωθεί πέντε τροχαία κι έχουν διακομιστεί οκτώ άτομα στα νοσοκομεία του νησιού.
ΚΟΣΜΟΣ
ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ-ΦΑΣΟ. Τουλάχιστον 17 νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης ισλαμιστών μαχητών που επιτέθηκαν σε ένα τουρκικό εστιατόριο στην κεντρική πρωτεύουσα της Μπουρκίνα-Φάσο, Ουαγκαντούγκου, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο υπουργός επικοινωνιών της Μπουρκίνα Φάσο, Ρέμις Νταντζινού, επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και οκτώ άλλα τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο Burkina 24.
= ΗΠΑ. To επιτελείο, που έχει αναλάβει την εκστρατεία για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα το πρώτο τηλεοπτικό σποτ, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, όπου παρουσιάζονται όλα τα επιτεύγματα του Αμερικανού προέδρου τους πρώτους 7 μήνες της διακυβέρνησής του, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στους Δημοκρατικούς.Η προβολή του σποτ έγινε εν μέσω των σφοδρών επικρίσεων που διατυπώνονται εναντίον του Ρεπουμπλικάνου με επίκεντρο τις δηλώσεις του για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο συγκέντρωσης ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.
= ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς διαβεβαίωσε την Κυριακή ότι το κόμμα του μπορεί να νικήσει στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, παρά τη μεγάλη διαφορά που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις έναντι των συντηρητικών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, ενώ χαρακτήρισε «ανεύθυνο» τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλν Τραμπ.
= ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέρριψε σήμερα «την απειλή της στρατιωτικής δράσης εκ μέρους κάθε ξένης δύναμης», δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για το ενδεχόμενο μιας «στρατιωτικής επιλογής» με στόχο την επίλυση της κρίσης που μαστίζει την χώρα.
= ΙΝΔΙΑ. Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κατακλυσμιαίες βροχές των μουσώνων είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 94 ανθρώπων στο Νεπάλ και την Ινδία, όπου 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν σε γκρεμό.Τα δυο λεωφορεία είχαν κάνει στάση χθες το βράδυ σε περιοχή της πολιτείας Χιμάτσαλ Πραντές, στη βόρεια Ινδία, όταν τόνοι βράχων και όγκοι νερού τα καταπλάκωσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν και καταλήξουν και τα δύο από τον δρόμο στον γκρεμό.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

= ΠΟΛΟ. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ελλάδα σε επίπεδο Νέων Ανδρών. Τα παιδιά του Τεό Λοράντου νίκησαν 5-3 στα πέναλτι την Κροατία, ενώ η κανονική περίοδος έληξε 7-7 και έτσι η Εθνική κατέκτησε το χρυσό στο Βελιγράδι! Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (σ.σ. ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (σ.σ. ηττήθηκε πάλι από την Κροατία)
= ΙΣΠΑΝΙΑ. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» στο πρώτο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ Ισπανίας και απέκτησε προβάδισμα εν όψει του αγώνα ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».Μετά από ένα στείρο ημίχρονο οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Πικέ στο 50’, ενώ οι Καταλανοί ισοφάρισαν με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι στο 77’.  Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 80’ με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε στον αγώνα στο 58ο λεπτό και αποβλήθηκε 82’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90’ ο Ασένσιο.
= ΙΤΑΛΙΑ. Η Λάτσιο επικράτησε 3-2 της Γιουβέντους και κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Ιταλία για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Οι Λατσιάλι προηγήθηκαν 2-0 με τον Τσίρο Ιμόμπιλε να σκοράρει στο 32’ με πέναλτι και το 54’, όμως ισοφαρίστηκαν. Ο Ντιμπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ μείωσε στο 85’ και ισοφάρισε στο 90’ με αυστηρό πέναλτι, όμως η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουκάκου και ο Μούρτζα συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σημειώνει το τελικό 3-2. 
= ΤΕΝΙΣ. Η Ελίνα Σβιτόλινα ήταν η μεγάλη νικήτρια του Rogers Cup στο Τορόντο. Η 22χρονη Ουκρανή, νο 5 στον κόσμο, νίκησε με μεγάλη άνεση στον τελικό την Δανέζα Κάρολιν Βοζνιάκι (νο 6) με 6-4 και 6-0! Αυτός είναι ο 5ος τελικός που κερδίζει φέτος η Σβιτόλινα, μετά την Ταϊπέϊ, το Ντουμπάι, την Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη και έφτασε τους 9 τίτλους στην καριέρα της. Αντίθετα, η Βοζνιάκι, που ήταν νικήτρια του Rogers Cup το 2010 και έχει 25 τίτλους στην καριέρα της, γνώρισε την 6η ήττα σε τελικό φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: