Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Στο Νοσοκομείο Βόλου επτά άτομα από δαγκωματιές σκύλων

Στο Νοσοκομείο Βόλου με δαγκωματιές από αδέσποτους σκύλους μετέβηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο επτά άτομα στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους εφημερεύοντες γιατρούς.  Είναι ίσως η πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα που σημειώνονται τόσο πολλά περιστατικά με επιθέσεις σκύλων μέσα σε ένα διήμερο. Και τα επτά περιστατικά καταγράφηκαν  στην περιοχή μεταξύ Δημαρχείου και Τελωνείου, όπου, όπως αναφέρουν συμπολίτες, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν αγέλες από αδέσποτα σκυλιά που ενίοτε γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά, όπως φάνηκε και από τις επιθέσεις στους επτά συνανθρώπους.
 Τα έξι περιστατικά επιθέσεων σε πεζούς σημειώθηκαν τό Σάββατο κοντά στο Τελωνείο.  Χθες το πρωί ξανά στην περιοχή μεταξύ Τελωνείου και Δημαρχείου σημειώθηκε νέο περιστατικό επίθεσης σε πεζή, αυτή τη φορά μια ξένη τουρίστρια, που μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο.  Και για τα επτά περιστατικά οι εφημερεύοντες γιατροί προχώρησαν στις απαιτούμενες πράξεις φροντίδας, με περιποίηση του τραύματος, αντιτετανικούς ορούς και χορήγηση αντιβίωσης.  Πάντως, όπως τόνιζαν συμπολίτες, είναι άμεση ανάγκη η περισυλλογή και η στείρωση των αδέσποτων ζώων.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στο μεταξύ εκδήλωση συζήτηση για το πρόβλημα των αδεσπότων στην πόλη του Βόλου θα διοργανωθεί από την παράταξη «Μαζί για το Βόλο» στο La petite Cantine, μεθαύριο Τετάρτη, 19 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια την δημοτική σύμβουλο κ. Φωτεινή Κοκινάκη και την αντιδήμαρχο Λαρισαίων Δέσποινα Αράπουκλε.  Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η παράταξη, «δυόμιση χρόνια από την ανάληψη του Δήμου Βόλου από την τωρινή Δημοτική αρχή ακόμα και οι πλέον καλοπροαίρετοι παραδέχονται πως το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου έχει αποτύχει.
ΣΚΥΛΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ.
Σέ  κτηνιατρείο του Βόλου νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουλίου θηλυκό σκυλί που βρέθηκε πολύ σοβαρά άρρωστο κλεισμένο σε σακούλα και πεταμένο στα σκουπίδια (!) στην διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου – Αχιλλοπούλου την περιοχή Αναλήψεως,   Τον δράστη είδαν κάτοικοι της περιοχής να φτάνει με το μηχανάκι και να πετάει στον σκουπιδοτενεκέ την σακούλα με τον σκύλο ζωντανό. Εκείνοι έβγαλαν το σκυλί από τα σκουπίδια εντούτοις το εξαθλιωμένο πλάσμα παρέμενε εκεί στον ήλιο αφού δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί από την εξάντληση, καθώς ήταν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Φιλόζωοι που κινητοποιήθηκαν μετέφεραν την σκελετωμένη σκυλίτσα στον κτηνίατρο και εκεί διαπιστώθηκε η τραγική της κατάσταση...
ΑΓΧΙΑΛΟΣ... ΦΟΛΑ ΣΤΗΝ ΗΡΑ
Η όμορφη Ηρα είχε γίνει η μασκότ της παραλίας στη Νέα Αγχίαλο. Επρόκειτο για μία αδέσποτη σκυλίτσα την οποία αγαπούσαν όλοι. Ήταν ιδιαίτερα φιλική, είχε δεθεί με το προσωπικό των καφέ και τους θαμώνες, και όλοι μαζί με το μπάνιο και τον καφέ τους απολάμβαναν και τα παιχνίδια μαζί της. Χθες οι θαμώνες των καφέ πάγωσαν… μόλις ενημερώθηκαν πως η όμορφη Ήρα δεν υπάρχει πια. Τα ξημερώματα υπάλληλος της καθαριότητας που έκανε την αποκομιδή βρήκε την άτυχη σκυλίτσα νεκρή από φόλα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: