Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 30/7/2017.

ΕΛΛΑΔΑ

= ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ. Aυξημένη είναι από χθες η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς σταδιακά ξεκινάει η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.   Μόνο χθες, Παρασκευή, 28/07, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν για τα νησιά του Αιγαίου 21.039 επιβάτες, 3.085 οχήματα, 825 φορτηγά και 580 δίκυκλα.

= ΣΥΡΙΖΑ. Τους συνέδρους απασχόλησαν οι προοπτικές της οικονομίας, η έξοδος της χώρας στις αγορές, καθώς και τα επόμενα βήματα, με δεδομένο τον στόχο της κυβέρνησης, όπως ετέθη την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, για οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία έως τον Αύγουστο του 2018
= ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ. Στόχος επίθεσης με μολότοφ έγινε για άλλη μία φορά το σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια. Αγνωστοι πέταξαν μολότοφ, μέρα μεσημέρι, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν το σπίτι, χωρίς να υπάρξουν τραυματίσμοι. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
= ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. Για μία περίεργη, όσο και περίπλοκη υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Τα Νέα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ζημίες εις βάρος του Δημοσίου που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. 
= ΕΥΒΟΙΑ. Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοία και έκαψε πουρνάρια και πεύκα.
= ΘΑΣΟΣ. Τραγικό θάνατο βρήκε χθές το μεσημέρι σε ηλικία 78 ετών ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος. Ο μακαριστός ποιμενάρχης βρέθηκε πνιγμένος στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιράχης Θάσου από τον διάκο που έσπευσε να τον συναντήσει για το μεσημεριανό φαγητό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μητροπολίτης υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ κολυμπούσε στην παραλία μπροστά από το επισκοπείο του νησιού, όπου η Ιερά Μητρόπολη διατηρεί και τις θερινές κατασκηνώσεις.
ΚΟΣΜΟΣ
= ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Αμβούργο ήταν γνωστός ισλαμιστής και είχε δείξει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης, γνωστοποίησαν οι γερμανικές αρχές, ωστόσο τα ακριβή του κίνητρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί, καθώς βρίσκεται σε ασταθή ψυχολογική κατάσταση.
= ΤΟΥΡΚΙΑ. Αποφυλακίστηκαν το πρωί του Σαββάτου οι επτά συνεργάτες της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, αφού παρέμειναν υπό κράτηση για οκτώ μήνες. Οι δημοσιογράφοι ευχήθηκαν να αφεθούν ελεύθεροι σύντομα και οι τέσσερις συνάδελφοί τους που παραμένουν στην φυλακή.
= ΦΩΤΙΕΣ. Μετά τη Γαλλία και την Πορτογαλία, και στην Ισπανία οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν το Σάββατο μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που έχει ήδη καταστρέψει 10.000 στρέμματα γης σε διάστημα δύο ημερών.
«Η ενταξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία πρέπει να παγώσει, διότι η Ευρώπη ενισχύει την οικoδόμηση της δημοκρατίας και όχι την καταδάφισή της» δήλωσε η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU).
= ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. Ολόκληρη η επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται εντός εμβέλειας των βορειοκορεατικών πυραύλων, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε την Παρασκευή. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
= ΚΥΠΡΟΣ. Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Κύπρου κατά μία βαθμίδα προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, λόγω βελτίωσης της οικονομικής ανθεκτικότητας, της σταθερής δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και τις ευνοϊκές προοπτικές.
= ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. Αλλάζουν χέρια και τύχη 75 ελληνικές εταιρείες που χρωστούν 10 δισ. ευρώ. Εμβληματικές επιχειρήσεις έχουν κατά τη διάρκεια της κρίσης συσσωρεύσει τεράστια δάνεια, τα οποία δεν εξυπηρετούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά έχουν «σκάσει» Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 42,7 δισ. ευρώ.
= ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Η διαρκής άνοδος του ελληνικού τουρισμού δίνει ώθηση και στην ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στα πάνω της ως τουριστικός προορισμός. Αυτό βοηθά και την αγορά εξοχικών κατοικιών, παρατηρούν κτηματομεσίτες και εργολάβοι, σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.
= ΕΙΣΦΟΡΕΣ. Στο ιλιγγιώδες ποσό των 23.319.986.752 ευρώ ανήλθαν στο διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2017 οι οφειλές ασφαλιστικών εισφορών προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αυξημένες κατά 827.180.068 ευρώ σε σχέση με το τέλος Μαρτίου 2017.
= ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Η διαρκής άνοδος του ελληνικού τουρισμού δίνει ώθηση και στην ελληνική αγορά ακινήτων και ιδιαίτερα στο κομμάτι που αφορά τις εξοχικές κατοικίες, γράφει σε ανταπόκρισή της από την Ελλάδα η Handelsblatt. Όπως σημειώνει η οικονομική εφημερίδα, «η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στα πάνω της ως τουριστικός προορισμός. Αυτό βοηθά και την αγορά εξοχικών κατοικιών, παρατηρούν κτηματομεσίτες και εργολάβοι». 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


= ΕΘΝΙΚΗ ΚΩΦΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.Tην πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της έγραψε το Σάββατο η Εθνική ομάδα μπάσκετ κωφών γυναικών στη Σαμσούντα. Πιο συγκεκριμένα, η «γαλανόλευκη» στον μεγάλο τελικό των Deaflympics επικράτησε 67-50 της Λιθουανίας και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, ένα χρόνο μετά την πρωτιά στο EuroBasket της Θεσσαλονίκης.Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα έδειξαν σε ακόμα ένα παιχνίδι τα τεράστια ψυχικά αποθέματα τους μέσα στο παρκέ και κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας μάλιστα τη διοργάνωση αήττητες. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Πατέρα με 20 πόντους και την ακολούθησαν για την ελληνική ομάδα οι Αγαγιώτου και Κοτσιάφτη με 11. ΕΛΛΑΔΑ: Χαϊνά 5 (1 τρίπ., 6 ασ.), Σαρακατσάνη 9, Αγαγιώτου 11 (3), Κοτσιρέα, Σπίνου, Μελίνη, Βεράνη, Βουδούρη 5, Κοτσιάφτη 11, Πατέρα 20 (2), Μπαλκόγλου 6 (2)..
= ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ. . Την τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε το Σάββτο 11-8 από τη Σερβία στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Καζάν. Όσο κι αν πάλεψαν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου, το αρχικό 3-0 απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί. Η ελληνική ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας επιβεβαιώσει τη θέση της στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο, αλλά χωρίς μετάλλια στις αποσκευές της.
= ΠΑΛΗ. Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική πάλη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στο Σαράγεβο. Ο Ηλίας Παγκαλίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 85κ. της ελληνορωμαϊκής και ζευγάρωσε τα ελληνικά μετάλλια, μετά το χρυσό του Γιώργου Πιλίδη. Ο Ελληνας πρωταθλητής νίκησε στο ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο τον Λιθουανό Μπουσκάουσκας με 5-1 και ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
= ΑΕΚ. Μπροστά σε ένα ακόμη πρόβλημα βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς μετά τη θλάση του Ροντρίγκο Γκάλο, το Σάββατο προέκυψε ένας ακόμη τραυματισμός, αυτός του Ούρος Τσόσιτς, ο οποίος εγκατέλειψε την προπόνηση με φόβους για κάταγμα! Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης αρχικά έκανε λόγο για κάκωση άκρου ποδός από χτύπημα που δέχθηκε στη διάρκεια του προγράμματος. Ωστόσο ο Σέρβος στοτερ χρειάστηκε να αποχωρήσει προκειμένου να κάνει και ακτινολογική εξέταση για να ξεκαθαρίσει αν έχει υποστεί απλή κάκωση ή κάταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: